Återbruk - redesign - handarbeta tillsammans

Information

Kamratkurs - Textilt återbruk

I denna studiecirkel träffas vi varannan vecka för att utforska och lära oss mer om återbruk, grunden är det egna intresset. Vi tillsammans i gruppen inspirerar och lär av varandra, vi utforskar nya användningsområden med det vi redan har.

Det kan vara att sy, sticka, virka, laga ngt plagg eller kanske att dekorera med broderier eller pärlor, möjligheterna är många.

Många har material i sina gömmor men kanske inte alltid tänker på att de kan användas på nya sätt. Kanske ett kuddöverdrag blir en väska, en gardin en jacka eller skosnören blir en bra snodd i hoodien som inte har ngn och hur många dragkedjor och spännen finns det egentligen i den där väskan som man är trött på, kan användas de på ngt annat sätt?

Kursplan
Upplägget bygger på att alla bidrar med sin kunskap, ingen kan allt, alla kan något tillsammans kan vi mycket och resten får vi försöka lära oss på vägen. Var och en jobbar med sitt eget projekt, vi hjälper varandra med den kunskap vi har och söker gemensamt kunskap vi behöver.

Vem kan vara med?
Personer som vill ingå i en gemenskap där vi lär oss och utvecklas. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar tillsammans med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Studiematerial
Symaskiner, sax, sprättare, måttband, linjal, svart/vit tråd finns på plats.
*Varje deltagare tar själva med allt material de vill arbeta med.

Cirkelledare
Daniela Bianchi håller i det praktiska. Cirkeln bygger på ett gemensamt engagemang där alla får möjlighet att utvecklas i sin takt.

>b>Bra att veta
OBS! Allergi, I möjligaste mån strunta i parfymen, sköljmedlet och nötterna vid detta tillfälle. Tack!

Förtäring,
Kaffe och te finns att köpa 5kr, kylskåp/micro finns.

Startdatum:

2024-09-16

Tid:

16:00 - 19:45

Antal tillfällen:

7

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55791

Plats:

SV Örebro Fabriksgatan 8 70210 Örebro

250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Örebro län