Yoga & avslappning med fokus på Klimakteriebesvär

Information

Yoga och avslappningsövningar som är anpassade och välgörande när du är på väg in i eller redan har kommit in i klimakteriet.

Att komma in i för - och klimakteriet (menopause), sägs vara som att komma in i andra delen av tonåren igen, kanske för att den hormonella revolten är ett faktum. Ordet beskriver det självt, vi hamnar i "pausläge" i livet. Är vi villiga att acceptera det eller är det dags att ändra tempo eller riktning i livet?
Vi går alla igenom klimakteriet på olika sätt. Många kvinnor säger att de inte känner av det, andra märker av det mer påtagligt. Oavsett hur vi upplever det så är det ett faktum att det händer otroligt mycket inom oss både på det hormonella, kroppsliga och psykiska planet.
Det vi får komma ihåg är att det är en naturlig del av livet, och även om det ibland kan upplevas att det begränsar så kan det också öppna för nya möjligheter i livet.
Och det finns även några saker vi själva kan göra för att förebygga och lindra, men även saker vi kan låta bli att göra under denna tiden i livet.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är på väg in i, eller redan har kommit in i klimakteriet. Eller dig som vill lära dig mer om vad man kan göra för att hjälpa sig själv under den perioden.

Mål
Lära sig mer om hur man kan hjälpa sig själv genom klimakteriet med yoga och avslappning.

Innehåll
Vi kommer att utföra anpassade yoga rörelser, både dynamiska och mer passiva rörelser. (Yin & Yang Yoga). Vi kommer även att använda oss av bolster och klossar i vissa poser. Alla kan vara med, såväl vana som ovana utövare. Var och en utgår alltid efter sin egen erfarenhet och förmåga.
Är det någon medicinskt eller kroppsligt som är är av vikt att känna till, så berätta för Isabel innan cirkeln börjar.
Vi kommer även att gå igenom andningsteknik och meditations teknik som kan underlätta i vardagen.
Det kommer även att finnas utrymme för att dela erfarenheter med varandra och lyfta funderingar.

Material
Ha sköna bekväma kläder. Ta med vattenflaska, egen yogamatta, ev. kudde och filt. Det finns även yogamattor att låna om man vill lägga dubbla mattor.
Ta gärna med något lätt att fika då vi kommer att ha en kortare paus mellan Yoga passet och avslappningen.

Om kursledaren:
Isabel Rojas är en kreativ yoga- och dansinspiratör som brinner för hälsa & välmående i alla dess former. Hon håller även cirklar i Yin Yoga, Meditation, Coaching och dans


Startdatum:

2024-09-29

Tid:

11:00 - 13:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Arrangemangsnr:

10729

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Energigatan 9 43437 Kungsbacka

250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland