Kundaliniyoga - vägen mot ökat välbefinnande, bättre hälsa och mer glädje i livet

Information

Den här kursen är för dig som vill stärka din hälsa både kroppsligt, känslomässigt och mentalt genom att använda yogans konkreta verktyg.

Kundiliniyoga är minst 5 000 år gammal, kommer från Indien och sägs vara ursprunget till alla yogaformer. Kundalini betyder livskraft och yoga betyder att förena. Genom att göra yoga aktiverar, stärker och förenar vi livskraften i kroppen, sinnet och själen.

Kundaliniyoga är en yogaform som är enkel, dynamisk, kraftfull och kan alltid anpassas utifrån dina förutsättningar och behov. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal, vig eller stel, frisk eller har något funktionshinder. Kundaliniyoga består av olika rörelser och positioner, andningstekniker, hand- och fingerpositioner, kroppslås, meditationer och reciterande av mantran. Positionerna är ofta enkla och det som gör yogan kraftfull är den intensiva andningen (eldandning) och användandet av mantran.

Utifrån yogans perspektiv har varje människa ett ständigt flöde av energi inom sig själv och omkring sig. Det finns mycket att vinna genom att använda yogans verktyg på ett konkret sätt. Du kan göra yoga var som helst, ensam eller tillsammans med andra.

Kursinnehåll

  • Vi går igenom innehållet och avslutar med ett yogapass
  • Vad är yoga och vad är kundaliniyoga?
  • Kundaliniyogans fördelar
  • Kundaliniyogans struktur
  • Effekter av positioner (asanas), andning (pranayama), hand- och fingerpositioner (mudras), kroppslås (bandhas), fokuspunkter, meditationer och mantras.
  • Grunderna for en yogisk livsstil

Ta med egen yogamatta, filt och kudde +vatten.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Denna kurs är för nybörjare och för utövare som vill fördjupa sina kunskaper inom yoga.

Ledaren

Daysi Chavez är utbildad instruktör i Kundaliniyoga och medicinsk yoga. Hon började med yoga 2020 och sedan dess upptäckte hon att yoga gav henne en känsla av inre harmoni och välbefinnande. Hon blev certifierad instruktör i kundaliniyoga och medicinsk yoga 2023. Under vårterminen 2024 utförde hon yogapass på stranden i Spanien.


Sista anmälningsdag, tisdagen den 27 augusti.

Startdatum:

2024-09-04

Tid:

17:00 - 18:30

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43401

Plats:

SV Linköping Vasavägen 3 58220 Linköping

1 200 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland