Yinyoga med Helen Åhlin

Information

🌼Välkommen till sensommarens skönaste yoga!🌼

Ledaren Helen Åhlin är nyligen certifierad YinYoga-ledare.

Vad är yinyoga?
Yinyoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter, och vi tar hjälp av gravitationen att göra jobbet.
I yinyogan vill vi komma åt kroppens bindväv (istället för musklerna som i traditionell Yoga). Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.
YinYoga är en syntes av klassisk yoga, mindfulness och traditionell kinesisk medicin och inspirerades initialt av asiatisk kampsport.

För vem?
Yinyoga passar alla. Med hjälp av olika hjälpmedel såsom filtar och bolster, kan du anpassa positionerna efter dina egna förutsättningar. Du behöver inte ha tränat Yoga tidigare, du behöver heller inte vara nybörjare.
Passar extra bra för dig som känner långvarig stelhet och har smärtproblematik i kroppen, känner dig trött, mycket tankar som snurrar, känner ett behov av att fylla på med energi men även har för mycket energi och vill hitta lugn.

OBS: Om du har mycket ont skall du kontakta vården. Om du har kontakt med vården skall du följa din läkares rekommendationer.


Vi kommer även att prata om filosofin bakom Yin yoga och lära oss mer om yogans tradition.
Yinyoga är baserat på forntida kinesiska filosofier och taoistiska principer som tror att det finns vägar för Qi (energi) som går genom kroppen. Genom att yinyogas rörelser tros blockeringar öppnas upp och släpper den energin att flöda fritt. En yinyogasekvens sägs ha liknande effekt på energier som en akupunkturbehandling.

Övrig information:
Positionerna utförs liggande eller sittande.
Mjuka varma kläder och extra strumpor rekommenderas under yinyogan.
Filtar och bolster finns på plats i lokalen. Även yogamattor i ull finns. -Du får gärna ta med egen yogamatta och bolster om du har.

Pris:
800 kr/person

OBS! Träffen 27 augusti är mellan klockan 19:45-20:45

Startdatum:

2024-08-20

Tid:

19:00 - 20:00

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

58628

Plats:

SVs Lokaler Litsvägen 31 - Studio 31 Litsvägen 31 A 83141 Östersund

800 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jämtlands län