Mindful Qigong

Information

Kursbeskrivning


Mindful Qigong är mindfulness i rörelse och stillhet. Vi utövar långsamma, mjuka rörelser i harmoni med andning, kropp och sinne. Rörelserna utövas stående, men går också bra att göras sittande. Vi varvar Mindful Qigong-rörelserna med korta mindfulnessövningar.



Målgrupp


Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på Mindful Qigong som hälsofrämjande friskvård. Inga förkunskaper krävs.



Mål


Kursen ger dig inblick i att utöva mindfulness i rörelse för ökat fokus och en starkare kropp. Du får också redskap kring hur Mindful Qigong kan utövas i vardagen.



Innehåll


Att stanna upp och sakta ner är det första steget till medveten närvaro. Mindful Qigong är upplevelse i stället för prestation. Genom långsamma, mjuka rörelser övar vi stabilitet och flexibilitet, balans och koordination. Vi blir medvetna om våra sinnen, andning och kropp.



Studiematerial


Inget studiematerial är kopplat till denna kurs. Medtag gärna en vattenflaska och ta gärna mjuka kläder på dig som är lätta att röra sig i.



Om kursledaren


Passen leds av Petra Bertilsson. Hon är diplomerad mindfulnessinstruktör med påbyggnadsutbildning i Mindful Qigong. Petra är också certifierad Feng Shui-konsult och driver det egna företaget Petra Utveckling & Hälsa.

I denna kurs lämnas inga rabatter



Startdatum:

2024-11-06

Tid:

14:00 - 15:00

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

10727

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Möllegatan 11 31147 Falkenberg

880 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland