Stresshantering, ojämna veckor

Information

Kursen för dig som behöver öka din stressmedvetenhet och återhämtningskunskap.


Vill du skapa rum för den återhämtning som just du och dina nära behöver för långsiktig hälsa och hållbarhet? Vi erbjuder ett rum för att öka din stressmedvetenhet, få verklig återhämtning och få fatt i hur du påverkas av stressen för att undvika att den förtar känslan av ro, njutning och glädje i livet.


I många sammanhang får vi signaler om att det är bra att ta i, prestera på topp och inte lyssna på vad vi själva mår bra av. Det ställer höga krav på oss som individer att ta ansvar för vårt eget välbefinnande, men för att kunna göra detta krävs det både kunskap och mod. På den här kursen får du praktiska verktyg för återhämtning, kunskap om vad stress betyder och hur det känns i kroppen, för att hjälpa dig undvika utmattning eller annan stressrelaterad ohälsa. Målet är att du ska kunna möta livet med mer glädje, sinnesro, fokus och självmedkänsla.


KURSINNEHÅLL

Under 6 tillfällen mixar vi övningar i meditation/mindfulness/avspänning med en kortare föreläsningsdel samt med reflekterande samtal i grupp, där vi delar tankar och erfarenheter med varandra. 


KURSLEDARE

Beena Mazetti - Socionom och stresscoach. Beena har lång erfarenhet från familjearbete inom socialtjänsten och en gedigen specialisering inom stresshantering från Sverigehälsan. 


Anna Wendegård - Holistisk terapeut, konsult inom organisation/ledarskap, och författare till romanen "Ljuscirkeln", samt arbetsboken "Jämlika organisationer", som båda berör hur vi kan skapa välmående för oss själva och varandra. 


Dagligen möter vi människor i situationer där stress blivit en livsstil, orimliga krav blivit norm och återhämtning blivit en omöjlig ekvation. Därför vill vi ge möjlighet att öka stressmedvetenheten hos människor både genom ren kunskapsförmedling, men också via konkreta övningar och samtal där vi hittar in oss själva och vad vi behöver för att må bra. 


ÖVRIG INFORMATION

Kursen är godkänd som friskvård. 

Inga förkunskaper krävs.  

Medtag egen filt för att använda vid avspänningsövningarna. Vi träffas varannan vecka. 


Startdatum:

2024-09-24

Tid:

19:00 - 20:45

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

45333

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Grynbodgatan 20 21133 Malmö

1 735 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö