Privatekonomi - sparande, lån, pension, försäkringar mm.

Information

Vi kommer att gå igenom privatekonomi på ett enkelt och begripligt sätt. Vi kommer prata lån, ränta, sparande, pension, försäkringar och lite familjejuridik. Framför allt blir deltagarnas och ledarens erfarenhet och intresse för privatekonomi i fokus.

Målgrupp
Personer som vill få mer kunskap om vardagsekonomi. Vi tror att kursen passar extra bra för unga personer (20-35år) men alla åldrar är välkomna!

Mål
Deltagarna skall efter kursen känna sig tryggare, mer aktiva och engagerade i sin ekonomi.

Innehåll
• Vi kommer att gå igenom vardagsekonomi med betoning på balans mellan inkomster och utgifter samt hur man uppnår en hållbar och sund privatekonomi. Vi ska också prata om konsumtionslån, bolån, ränta och avbetalningar samt hur man undviker skuldfälla.
• Vi diskuterar varför är det viktigt med sparande och hur det påverkas av våra nuvarande förutsättningar med hänsyn till framtidsplaner, riskvilja och eget engagemang. Vi ska också gå igenom olika sparformer.
• Vi tittar på pensionssystemet och diskuterar vad är det som är viktigt att tänka på när man gör sina val gällande olika pensionsdelar.
• Vi ska prata om försäkringar och trygghet både för oss själva och våra nära och kära samt våra saker (liv, olycksfall, arbetslöshet, sjuk, hus, hem, bil).
• Det är tänkt att avrunda kursen med några punkter kring skatt och familjejuridik, särskilt sambolagen, testamente, framtida fullmakter, gåvobrev och liknande.

Studiematerial
Inget särskilt material behövs, ev. egen anteckningsblock.

Om kursledaren
Fatima Mehmedovic har jobbat på Varbergs Sparbank i 25 år som privatrådgivare. Ekonomi är hennes yrkesval men är ett privat intresse också. Framför allt tycker hon det är roligt att träffa människor och hjälpa dem. Nu är hon pensionär och vill fortsätta som kursledare i en studiecirkel för att utnyttja sin kompetens och dela med sig av sin yrkes- och personliga erfarenhet.

Startdatum:

2024-10-07

Tid:

18:30 - 20:00

Antal tillfällen:

7

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

10766

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Östra Långgatan 40 43241 Varberg

650 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland