Tillvaratagande av vilt
Information
En heldag där du lär dig allt från styckning till förvaring, både teoretiskt och praktiskt. Hur du behandlar viltet efter jakten betyder mycket för slutresultatet i köket. Magnus håller kursen i sin lada på Lars Persgårds väg 14 i Väröbacka.Målgrupp
Den här kursen riktar sig till dig som vill lära sig tillvaratagande av vilt.
Mål
Kursen ger dig kunskap om hur vilt av olika slag tillvaratas och hanteras som råvara. Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången kurs ska ha grundläggande kunskaper om hantering av vilt.
Innehåll
Vi behandlar betydelsen av samt lär oss tillämpa god livsmedelshygien. Knivar och knivvård och övrig lämplig utrustning.
Under kursen varvas teori och praktik.
Studiematerial
I kursavgiften ingår kostnad för djuret, alla verktyg, förkläde och dokument.
Ta med det du vill äta under dagen (frukost, lunch och fika+ dryck)!
Efter genomgången kurs får deltagarna dela på den mat/styckdetaljer som vi fått fram.
Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 6-8 deltagare.
Om kursledaren
Kursen leds av Magnus Stolpe som jobbar som skyddsjägare och kommunjägare och har mångårig erfarenhet av jakt, natur och tillvaratagande.
Magnus håller även varje år jägarexamen kurser hos oss på SV i Kungsbacka och Varberg som är väldigt populära.
Startdatum:
2025-05-04
Tid:
10:00 - 17:00
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Sön
Arrangemangsnr:
12377
Plats:
Ladan vid Lars Persgåds väg 14, Lars Persgådsväg 14, 43265 Väröbacka
1 800 SEK