Jägarexamen

Information

Syftet med jägarexamen är att bli en ansvarsfull jägare med kunskaper inom jakt, viltvård, artkännedom, lagar och regler. I denna kurs får du den kompetens du behöver för att klara den teoretiska delen av jägarexamen. Med ett komplett material, kompetent och erfaren ledare och ordentlig genomgång av teori får du en bra grund att stå på.

Upplägg
Under oktober startar kursen och startdatum kommer. Vi har en till två träffar denna termin sedan sedan tar vi en paus för jul och nyår där deltagarna läser hemma tills vi kör igång igen i februari. Under kurskvällarna blandar vi ledarens föreläsningar med frågor och diskussioner. Kursen kräver att du läser hemma mellan träffarna föra att hänga med och få ut mer av kurstillfällena. Vi kommer att göra ett studiebesök på Jaktia under kursen. Vi har även en skyttesimulator som deltagarna kommer att få prova.

Avgift för teoriprov tillkommer (500 kr) och betalas i samband med provtillfället till Naturvårdsverket. (Med reservation för ev prisändring hos Naturvårdsverket.) All examinering sköts av utsedda provledare från Naturvårdsverket .

Praktisk del
Efter avlutad kurs och teoriprov förmedlar vi kontakt med Vilhelmina Jaktskyttebanor som erbjuder det praktiska provet. Kostnad för praktiska provet tillkommer och betalas vid provtillfälle. All examinering sköts av utsedda provledare från Naturvårdsverket. Skjutning ingår inte i denna kurs men vi erbjuder även en skyttekurs med samma ledare för att klara den praktiska delen.

Ledare
Vår ledare Anders Karlsson har mycket goda kunskaper, både vad gäller praktiska och teoretiska moment. Han jobbar även på Jaktia här i Vilhelmina.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursmaterial
Vi utgår ifrån materialet "Jägarpaket" från Svenska Jägarförbundet. Materialet ingår i deltagaravgiften. Böckerna delas ut vid första tillfället. Om du redan har material, lånar av någon eller så, säg till vid anmälan. Utnyttja även Jägarförbundets erbjudande som kommer med bokpaketet där alla jägarskolemedlemmar har tillgång till Jägarskolan Premium på e-jakt. Där finns bland annat ytterligare ca 400 frågor som hjälper dig att klara teoriprovet.

Bra att veta
Vid få anmälda deltagare kan vi behöva skjuta upp kursen. Vi skickar kallelse/faktura via e-post 1-2 veckor innan kursstart. Observera anmälningsvillkoren (se info i anmälningsvillkoren här.). Vi erbjuder möjlighet att delbetala över tre månader. Ange vid anmälan om du önskar detta.

I samarbete med Jägarförbundet Vilhelmina.

Frågor
charlene.andersson@sv.se
Tel: 072-5954931

Startdatum:

Ej fastställt

Tid:

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Arrangemangsnr:

75215

Plats:

2462 - Studieförbundet Vuxenskolan, Volgsjövägen 30, 91232 Vilhelmina

3 295 SEK

  • Kurspris

    2500 SEK

  • Materialkostnad

    795 SEK

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Har du några frågor?

Kontakta SV Västerbotten