Nosework 1, hundkurs

Information

En kurs för både dig som vill börja med Nosework (steg 1) och för dig som gått steg 1 hos oss som vill fortsätta med steg 2. Innehåll anpassas efter deltagarna.
Nosework är en sport där vi använder hundens fantastiska nos. Noseworkens uppkomst grundar sig från början på hur bra tullhundarna mådde efter utfört jobb! Noseworken är därför byggt på så vis att pensionerade tjänstehundar och familjehunden ska få få samma stimulans och roliga uppgift tillsammans med sin ägare. För er på steg 1 går vi igenom och lär oss grunderna för sökarbetet och introducerar första doften Eucalyptus. Vi fokuserar på att ha roligt tillsammans.

Vi samlas första gången vid Studieförbundet Vuxenskolan på Energigatan 9 i Kungsbacka.

Målgrupp
Kursen passar alla åldrar och raser. Inga förkunskaper krävs! Utifrån hur långt du och hunden kommit med nosarbete så anpassas innehållet.
Det går bra att vara två deltagare med samma hund men alla deltagare måste anmäla sig. En är hundförare och den andra håller sig i bakgrunden. Minimiålder 15 år.

Mål
Roliga sökmoment för hundens näsa. Samarbete och glädje för både hund och förare. För de som kommit igång tidigare är målet också att ekipaget ska ha fått alla instruktioner för att kunna starta på tävling om så önskas samt vara redo för Nosework steg 3 då doft nr 2 introduceras.

Innehåll
Steg 1: Vi kommer börja från grunden i söker. Vi kommer lära oss utomhussök, inomhussök, fordonssök samt behållarsök. Vi lägger störst vikt på att ha roligt tillsammans. Efter avslutad kurs ska deltagarna få ha provat på och ha grundlig förståelse för Noseworkens moment och grunder, de 4 olika sökområdena, Hydrolat eucalyptus och samarbete.

Steg 2: Vi fördjupar oss i de fyra momenten från Nosework steg 1. Vi skapar roliga och utmanade sökområden för hund och ägare i nya o gamla miljöer. Vi går igenom de regler och krav som krävs om ekipaget sedan vill ta sig vidare ut på tävling. Efter detta steg har man även förkunskaperna som krävs för att gå vidare till kantarellsök.

Kursmaterial
Kursen sker utomhus, ta med egen vattenskål och vatten.

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 7 deltagare.

Om kursledaren
Maria är har ett stort intresse för hundar och deras fantastiska egenskaper. Maria driver idag ett eget hundföretag och jobbar bland annat som vårdhundsförare utöver kurser och föreläsningar.

Startdatum:

2024-09-03

Tid:

20:00 - 21:00

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

10419

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Energigatan 9 43437 Kungsbacka

1 645 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland