Höns - lär dig om höns

Information

Nyfiken på höns? Sugen på att plocka dina egna ägg?

Höns är härliga sällskapsdjur, nyfikna och sociala av sig och som dessutom förser sina ägare med färska ägg till mat och bak. Tänk att själv kunna sköta om dessa trevliga fåglar.

I den här studiecirkeln får du veta allt du behöver för att kunna start upp din hönsgård. Vi får veta lite om olika raser, historia bakom hönshållning och hur vi håller våra höns nöjda och friska. Vad de behöver för boende, mat och annan omvårdnad.
Vår cirkelledare Dace har haft höns sedan barnsben men ett större intresse väcktes för 9 år sedan, när hon flyttade ut från staden till landet och ville blir självhushållande på ägg och kött. Hon har haft allt från blandrashöns till rasrena och färgrena avelsgrupper, samt tamfåglar som ankor, kalkoner och påfågel. Just nu håller Dace inte på så mycket med rensrasig avel, men dela gärna med sig av sin kunskap om vad som krävs för att få sunda och vackra avkommor.

Kursmaterial:
Kurslitteratur ingår i avgiften och delas ut vid första träffen

Kurslokal:
Kursen hålls i SVs lokaler på Gamla Stationsgatan 7C. Entrén är på markplan och automatisk dörröppnare. Det finns rullstolsanpassad toalett. Har du frågor om tillgängligheten går det bra att kontakta oss.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Startdatum:

2024-09-11

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51017

Plats:

SV Nybro Gamla Stationsgatan 7C 38230 Nybro

1 020 SEK

  • Kurspris

    765 SEK

  • Materialkostnad

    255 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län