Hemakvaponi - grund

Information

Innehåll
Med akvaponi menas en kombination av fisk som odlas i behållare på land i kombination med växtodling (hydroponi). Genom att utnyttja den näring som finns i fiskens avföring och växters förmåga att uppta näringen så kan ett nära nog cirkulärt och resurseffektivt system för livsmedelsproduktion skapas. Under studiecirkeln lär vi oss om hur ett akvaponiskt system fungerar, vilka fisksorter och växter som kan användas, hur man kan bygga sin egen akvaponi i garaget eller i trädgården, vilka lagar och regler som gäller mm. Vi kommer också att göra studiebesök på såväl stora som små akvaponianläggningar. Riktar sig främst till dig som kanske vill bygga en egen akvaponi och är intresserad att lära dig mera om hur ett akvaponisystem fungerar.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursmaterial
Handboken "Skapa din egen hemakvaponi" av Gunnar Öberg och Eric Söderberg ingår i kursavgiften.

Upplägg
Fem måndagskvällar kl. 18.30 - 21.00 med start 7 oktober på adress Kyrkogatan 18 i Enköping och ute på studiebesök.

Ledare
Denna cirkel leds av Gunnar Öberg, engagerad och kunnig i hållbarhetsfrågor, energi och omställning. Han har en egen hemakvaponi-anläggning sen flera år tillbaka och drivit ett EU-projektet i hemakvaponi med föreningen VUEF (se nedan).

"Livsmedelsförsörjning är en av de större utmaningar som vi står inför och här vill jag inspirera till en egen anläggning som bidrar till livsmedelsförsörjning - en hemakvaponi- som både har låg energi- och vattenförbrukning och kan öka försörjningstryggheten och minska belastningen på klimatet och infrastrukturen."

För mer information kontakta Gunnar Öberg 070-714 22 62, e-post: gunnaroberg6@gmail.com
Detta är ett samarbete med Västmanland Upplands Energiförening (VUEF). Läs mer om föreningen HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura och för att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Välkommen!

Startdatum:

2024-10-07

Tid:

18:30 - 21:00

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

51495

Plats:

SV Enköping Kyrkogatan 18 74531 Enköping

1 050 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län