Konsten att söka jobb - att skriva CV och personligt brev med ChatGPT

Information

Välkommen till vår live distanskurs där du får lära dig hur man använder den senaste AI-tekniken, inklusive ChatGPT, för att bemöta nutida utmaningar och få sitt drömjobb.

Utmaningen med dagens jobbsökning är att de flesta rekryterare använder Applicant Tracking Systems (ATS) som första filter för att granska inkommande ansökningar. Dessa system skannar och rankar CV och personliga brev baserat på hur väl de matchar de sökord och kriterier som är specificerade i jobbannonsen. Därför är det avgörande för jobbsökare att skriva sina dokument på ett sätt som balanserar mellan att vara tekniskt optimerade för dessa system och samtidigt engagerande och övertygande för den mänskliga läsaren som slutligen kommer att läsa dem.


Vad kommer du att lära dig?

  • Anpassa ditt CV för ATS: Få djupgående kunskaper i hur man optimerar sitt CV med relevanta nyckelord och format som effektivt navigerar genom ATS. Vi visar hur man implementerar dessa tekniker för att förbättra chanserna att ditt CV väljs ut av rekryteringsverktyg.
  • Skriva personligt brev: Vi delar strategier och verktyg för att skriva personliga brev som engagerar och intresserar, balanserande mellan tekniska krav och mänsklig anslutning.
  • Intervjuförberedelser med ChatGPT: Träna på att besvara intervjufrågor med hjälp av ChatGPT. Genom simulerade intervjuövningar stärker du din förmåga att kommunicera dina erfarenheter och kompetenser på ett effektivt och övertygande sätt.


För vem är kursen?

Denna kurs är idealisk för alla som är aktiva på jobbmarknaden, oavsett om du är i början av din karriär eller mitt i ett yrkesliv och söker nya möjligheter. Med konkreta verktyg och rådgivning ger vi dig en konkurrensfördel när du söker jobb.


Våra kursledare

Tanja Dianova är en engagerad entreprenör och projektledare med ett kvarts sekel av erfarenhet inom att styra projekt som spänner över teknik, kultur och affärsliv. Hon har utmärkt sig genom att publicera fyra böcker på eget förlag, vilket vittnar om hennes drivkraft och innovation. Med en stark akademisk grund, inkluderande en magisterexamen inom teknik och teknologi samt fördjupade studier inom media, kommunikation, digital marknadsföring, och projektutveckling från Linköpings universitet och Högskolan Dalarna, förenar Tanja teknisk expertis med kreativt entreprenörskap och kommunikationsförmåga.

Yury Kazhura är en passionerad ledarskapskonsult med sexton års erfarenhet av att utveckla chefer och ledare över hela världen. Hans arbete har berikat ledare i över 30 länder, från Europa till Amerika, och inkluderar samarbeten med framstående företag som Alfa Laval, Scania och Skanska. Yury är känd för sitt engagerande sätt att förmedla kunskap genom praktiska metoder och verktyg baserade på senaste forskningen. Han har en gedigen akademisk bakgrund med magisterexamen från Stockholms universitet och Blekinge tekniska högskola, specialiserad inom management, strategiskt ledarskap, och psykologi, vilket gör honom till en välgrundad expert inom sitt område.

Registrera dig idag för "Konsten att söka jobb" och börja din resa mot en framgångsrikare jobbsökning med de verktyg och kunskaper som vår kurs erbjuder. Ta kontroll över din professionella framtid genom att lära dig hur man skapar effektiva jobbansökningar med hjälp av AI!


Sista anmälningsdag: Måndagen den 2 september.

Startdatum:

2024-09-10

Tid:

17:30 - 20:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

43273

Plats:

Distans

1 290 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Östergötland