Pom Power, 10-13 år (Performance Cheer: Pom)

Information

HELT NY KURS INOM CHEERLEADING SOM FORTSÄTTER TILL HÖSTEN!

INNEHÅLL
I den här cheerleadingkursen använder vi dansrörelser, tekniska moment och har huvudfokus på att använda pompoms för att skapa effekter. Formationer och formationsändringar samt synkronisering och timing är något vi tränar på och det förekommer även en del lyft. Viktigast är att skapa ett underhållande nummer och förmedla energi, kraft och glädje!

Denna grupp är som en av våra uppvisningsgrupper som har en gemensam outfit och får fler möjligheter att uppträda och vara vårt ansikte utåt.
Vi har just nu 3 uppträdanden inbokade under höstterminen och 6 uppträdanden inklusive en danstävling inbokade till vårterminen. Vi kommer även jobba med att skapa filmklipp.
Se hur denna stil kan se ut HÄR

Cheerleadingens bakgrund:
Cheerleading är ursprungligen en amerikansk sport, som numera spritts över världen. Det var till en början ett sätt att stödja det egna laget vid idrottsevenemang, vilket förblir vanligt förekommande särskilt i USA. Cheerleading skapades på 1860-talet av Johnny Campbell. Utövarna använde först så kallade "pompoms" av papper hejade mest på fotbolls- och basketmatcher. Rörelsemönstret utgörs av skarpt avgränsade och spända rörelser. Dansen framförs i högt tempo till taktfast och snabb musik. De flesta svenska utövarna av cheerleading är idag kvinnor, men varje år dyker det upp allt mer manliga utövare i s.k. mixade lag med herrar och damer.

FÖRKUNSKAPER
Minst ett års tidigare erfarenhet inom cheerleading krävs för denna kurs, eller motsvarande kunskaper. Skriv i meddelanderutan vid anmälan vad du har för tidigare erfarenhet.

ÅLDER:
10-13 år men även äldre deltagare är välkomna att söka

PRISINFO
1 600kr per termin OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen 2025!
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse mejlas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, vilket är vid 8 deltagare (så det kan man själv hålla koll på här på denna anmälningssida, vi har max 20 platser). Välj därför alltid faktura och inte direktbetalning och vänta med att betala tills efter du testat första tillfället.

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Terminskort, 9-12 år
Terminskort, 9-12 år = dansa hur många kurser du vill för 3 400 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Terminskort, 9-12 år och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
För dig som är 13+ rekommenderar vi dig att skaffa Paketpris eller Terminskort, 13+
Paketpris = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr.
Terminskort = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet finns på våra sociala medier

LEDARE
Perla & Tilda

Perla är en glad och positiv tjej som alltid har älskat att dansa. Hon har dansat hos oss sen hon var fem år gammal och har genom åren testat många olika dansstilar som Jazz, HipHop, Cheerleading, Lyrisk Jazz, Show, Contemporary och Musikal. Hon har även dansat i våra uppvisningsgrupper Elements, KPC och Cheer Prep.
När Perla inte dansar går hon Katedralskolans estetiska program med inriktning dans där hon får dansa mycket Modernt, Balett och Jazz. Vårterminen 2023 började hon som tolk hos oss och blev sedan hjälpledare och vikarie. Till hösten kommer hon tillsammans med Tilda hålla i sin första egna grupp; Pom Power som hon ser mycket fram emot att få vara med och utveckla.

Tilda är en målmedveten och positiv tjej som dansat hos oss sen 2015 då hon började med jazzdans. Sedan dess har hon provat många olika stilar som Streetjazz, Balett, HipHop, Cheerleading, Lyrisk Jazz, Show, Reggaeton Latino och Contemporary. Hon har även dansat i våra uppvisningsgrupper Elements, KPC, Cheer Prep och On Stage.
Tilda har varit dansare vid invigningarna av Gothia Cup 2022 och 2023 och har utöver det medverkat som dansare på olika evenemang. När Tilda inte dansar går hon i ettan på Katedralskolans naturvetenskapliga program och coachar en tävlingsgrupp i Cheerleading (level 1).
Hos oss skapade hon kompiscirklar i dans och tävlade i Skapa Dans 2023 och sedan vt 2024 kunde vi välkomna henne som hjälpledare och vikarie. Nu till hösten ser hon fram emot att ha sin första egna dansgrupp med Perla; Pom Power! Vi är glada över att ha henne som en del av ledargänget!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
För dig som vill utveckla din dansteknik ytterligare kan vi rekommendera någon av våra jazzdanskurser.
Missa inte att från 12 års ålder kan man söka till KPC som är en annan av våra uppvisningsgrupper! Den ligger anpassad tidsmässigt på måndagar så man ska kunna vara med i både Pom Power och KPC om man vill.

BRA ATT VETA
Vi ber dig om hjälp med att hålla dig uppdaterad.
Våra mejl hamnar ofta i skräpposten så kolla av den. Vi mejlar bland annat ut nyhetsbrev 1-2 gånger/termin. Vi går ofta ut med info och påminnelser via våra sociala medier så följ oss och kolla där innan du hör av dig med frågor:
Facebook: Dansstudion Preparandum
Instagram & TikTok: @dansivaxjo

- Mjuk, tajt klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Uppsatt hår och inga smycken som kan vara i vägen. Dusch och omklädningsrum finns.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE! Kursen är startklar vid 8 deltagare (håll koll på detta själv här på denna anmälningssida).
- OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen 2025!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

KOM I KONTAKT MED OSS:
Charlene Pihl
Verksamhetsutvecklare på Dansstudion Preparandum
charlene.pihl@sv.se
0730-94 68 53

Matilda Dotzek
Cirkelledare och administration på Dansstudion Preparandum
matilda.dotzek@sv.se
0739-610 233

Startdatum:

2024-08-26

Tid:

18:10 - 19:25

Antal tillfällen:

15

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

44163

Plats:

Dansstudion Preparandum Linnégatan 17 35233 Växjö

1 600 SEK

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg