KPC (Preparandums Cheerleaders) Ht 2024

Information

INNEHÅLL
Denna kurs är en av våra uppvisningsgrupper som jobbar i ett högt tempo för att lära sig ett flertal koreografier som främst framförs till livemusik av VSM (Växjöskolornas Musikkår). Stilen är bl.a. showdans och cheerleading.
Tidigare år har denna grupp uppträtt runt 6-10 gånger/termin bl.a för kungaparet, invigningen av IKEA-muséet, på live-sändningar av idrottsevenemang och i live-TV på Musikhjälpen 2023 m.m.
Under vårterminen brukar vi tillsammans med VSM åka på en resa. Det är en lärorik och rolig upplevelse att få vara med i denna grupp!
KPC är såklart med på våra dansuppvisningar i slutet av terminen.
I år firar KPC 10 år, vi hoppas du vill vara med och fira! Du kan se ett litet klipp från deras 10 år HÄR
KPC har sin egen Facebook-sida med många fina foton och videos som du hittar HÄR

FÖRKUNSKAPER
KPC är en grupp för dig som har flera års danserfarenhet, och gärna erfarenhet i Cheerleading/Gymnastik, och som verkligen vill satsa lite extra och uppträda mycket. Vi jobbar bl.a. för en utlandsresa 2025.
Audition till denna grupp blir i samband med kursstart

ÅLDER
12 år och uppåt

PRISINFO
330kr/år i medlemsavgift till VSM.
- Man måste dansa en danskurs hos oss utöver denna kurs för att KPC ska vara kostnadsfri, annars betalar man 845kr (halva priset av en 90-minuterskurs).
- KPC ingår i Paketpris och Terminskort.
- Deltagarna bekostar en del andra utgifter själva, som inköp av skor, hårrosett m.m.
OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen 2025!

Vill du gå många kurser hos oss rekommenderar vi dig att skaffa Paketpris eller Terminskort, 13+
Paketpris = dansa upp till 5 kurser för 4 250kr.
Terminskort = dansa hur många kurser du vill för 4 750 kr.
Anmäl dig till arrangemanget för Paketpris eller Terminskort och skriv i meddelanderutan vilka enskilda kurser du vill gå.
Mer info om våra rabatter och det förmånliga terminskortet finns på våra sociala medier

LEDARE
Meya & Alicia

Meya är en pigg och glad tjej som har dansat sedan hon var 4 år och sedan 2015 har hon dansat hos oss. Meya har genom åren testat många olika dansstilar, bland annat HipHop, Locking, Jazz, Lyrisk Jazz och Cheerleading. Hon har även dansat i våra uppvisningsgrupper Elements, Cheer Prep och KPC.
Utöver dansen brinner Meya för teater och musik, på gymnasiet går hon ES teater och Musiktillägget. Meya har bland annat varit med några av LinneaTeaterns uppsättningar som "Emil i Lönneberga” (2021), "Klas Klättermus" (2022) och hösten 2022 såg man henne i titelrollen i LinneaTeaterns familjemusikal "Askungen". 2019 medverkade hon med oss i dansföreställningen "Dance the Night Away" med TV-stjärnorna från "Let's Dance". Hösten 2023 kunde man se henne i musikalen ”Familjen Addams” på Växjö Teater med LinneaTeatern och med den uppsättningen kunde man se henne även i januari-februari 2024 på en liten miniturné i Ljungby & Älmhult. Till hösten är Meya med i musikalen Shrek med LinneaTeatern där hon tillsammans med Alicia gör koreografin.
Sedan hösten 2022 tog Meya ett nytt steg och är nu en del i vårt ledargäng och ser fram emot att få leda KPC som hon en gång var en del av!

Alicia är en väldigt glad och positiv tjej som alltid älskat att dansa. Hon har dansat hos oss sen hon var 4 år och har bland annat dansat Balett, Cheerleading, Lyrisk Jazz, HipHop, Jazz och Locking. Hon har även dansat i våra uppvisningsgrupper Elements, Cheer Prep och KPC.
Alicia har just tagit studenten från Katedralskolans estetiska program med inriktning dans där hon även dansat mycket modern dans.
Utöver dansen brinner Alicia mycket för teater. Hon har bl.a. medverkat i LinneaTeaterns produktioner ”Emil i Lönneberga” (2021), ”Askungen” och ”Klas Klättermus” (2022) och hösten 2023 kunde man se henne i musikalen ”Familjen Addams” på Växjö Teater med LinneaTeatern och med den uppsättningen kunde man se henne även i januari-februari 2024 på en liten miniturné i Ljungby & Älmhult. Utöver LinneaTeaterns produktioner har Alicia även gjort teaterföreställningar på Växjö Kulturskola och 2019 medverkade hon med oss i dansföreställningen ”Dance the Night Away” med TV-stjärnorna från ”Let’s Dance”. Till hösten är Alicia med i musikalen Shrek med LinneaTeatern där hon tillsammans med Meya gör koreografin.
Sedan höstterminen 2023 hälsar vi Alicia varmt välkommen till ledargänget och från hösten 2024 ser hon fram emot att få leda KPC tillsammans med Meya!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi rekommenderar att man går någon annan cheerleadingkurs utöver denna kurs samt t.ex. jazzdans.

BRA ATT VETA
- Kommer man med i KPC blir man även medlem i RUM (Riksförbundet Unga Musikanter). KPC ingår i VSM's förening och denna grupp skiljer sig från våra övriga kurser.
I KPC krävs engagemang både från deltagarna och föräldrarna.
Som deltagare förväntas man prioritera träningar och uppvisningar så mycket man kan och som förälder förväntas man hjälpa till med att skjutsa till och från spelningar samt vara behjälplig vid minst någon av våra spelningar.
- Mjuk klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Uppsatt hår. Dusch och omklädningsrum finns.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE!
- Ca 15 träningstillfällen/termin (fler tillfällen kan tillkomma i samband med uppvisningar, samt läger och rep ihop med Växjöskolornas Musikkår)

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

KOM I KONTAKT MED OSS:
Charlene Pihl
Verksamhetsutvecklare på Dansstudion Preparandum
charlene.pihl@sv.se
0730-94 68 53

Matilda Dotzek
Cirkelledare och administration på Dansstudion Preparandum
matilda.dotzek@sv.se
0739-610 233

Startdatum:

2024-08-26

Tid:

19:30 - 21:00

Antal tillfällen:

15

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

44084

Plats:

Dansstudion Preparandum Linnégatan 17 35233 Växjö

845 SEK

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg