Att leda ringdanser

Information

Välkommen till en kurs i att leda ringdans I Sverige har vi dansat danslekar sen medeltiden. Till jul och midsommar var det vanligt förekommande. Alla känner vi till ”Räven raskar över isen” och ”små grodorna” Men det finns mer.
För att den här traditionen inte ska försvinna helt kan vi nu tillsammans med Rekarne Folkdansgille erbjuda alla intresserade en kurs i de vanligaste danslekarna.

Innehåll
Vi lär ut sångerna, rörelserna och musiken.

Förkunskaper
För nybörjare och de som vill bli bättre ringdansledare.

Upplägg
Genomgångar på plats, träning hemma mellan mötena.

Ledaren
Marie-Louise Andersson, erfaren ringdansledare med uppdrag bland annat på Sörmlandsgårdens midsommarfirande med mera. Alla våra kursledare genomgår Studieförbundet Vuxenskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 6 anmälda deltagare. Sista anmälningsdag är tio dagar före startdatum. För att spara på vår miljö skickar vi kallelser via e-post. Håll koll på er skräppost, för kallelsen/fakturan kan hamna där.

Om Studieförbundet Vuxenskolan (SV)
SV är ett av Sveriges största studieförbund. Vi är en idéburen folkbildningsorganisation med visionen om ett samhälle där människor växer genom kunskap, insikt och delaktighet. SV består av 30 avdelningar i Sverige och vi som anordnar denna kurs är SV Sörmland och bedriver verksamhet i alla nio kommuner i Sörmland.

Startdatum:

2025-02-24

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

10686

Plats:

Dansens Hus, Rinmansgatan 12, 63346 Eskilstuna

150 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Sörmland