10-gångerskurs Cheerleading Öppen nivå, 13+

Information

Glädje, fart, styrka och akrobatik i ett!

INNEHÅLL
På våra Cheerleadingkurser dansar du till fartfyllda medleyn och får träna på enklare lyft och andra akrobatiska övningar samt jobba med pompoms. Rörelsemönstret utgörs av skarpt avgränsade och spända rörelser. Dansen framförs i högt tempo till taktfast och snabb musik.

Cheerleading är ursprungligen en amerikansk sport, som numera spritts över världen. Det var till en början ett sätt att stödja det egna laget vid idrottsevenemang, vilket förblir vanligt förekommande särskilt i USA. Cheerleading skapades på 1860-talet av Johnny Campbell. Utövarna använde först så kallade "pompoms" av papper och hejade mest på fotbolls- och basketmatcher. De flesta svenska utövarna av cheerleading är idag kvinnor, men varje år dyker det upp allt mer manliga utövare i så kallade mixade lag med herrar och damer.

FÖRKUNSKAPER
Öppen nivå = Både för dig med tidigare förkunskaper och för dig som är nybörjare inom stilen. Denna grupp är för dig som gick Cheerleading F1, 13+ i våras med Nellie och för dig som gått Cheerleading för 9-12 år men som nu blivit 13 år, men nya deltagare med intresse är välkomna. Det är dock bra om du har tidigare danserfarenhet och/eller gymnastikerfarenhet. Skriv gärna vid anmälan om din tidigare erfarenhet.
Skulle kursen bli fullsatt gör du en reservanmälan, blir det tillräckligt många kanske vi kan starta upp en grupp till.

ÅLDER:
13 år och uppåt

PRISINFO
Detta är en av våra 10-gångerskurser med 10 tillfällen för 1 000kr per termin OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen 2025!
- Man kan delbetala upp till tre gånger utan extra kostnad. Detta måste man själv ange i meddelanderutan vid anmälan.
- Faktura/kallelse mejlas ut inför kursstart när vi vet om kursen är startklar, vilket är vid 6 deltagare (så det kan man själv hålla koll på här på denna anmälningssida) och vi har max 16 platser. Välj därför alltid faktura och inte direktbetalning och vänta med att betala tills efter du testat första tillfället.
- Våra 5- & 10-gångerskurser ingår inte i Paketpris eller Terminskort, men du med Terminskort, 13+ har 10% rabatt
- Mer info om våra rabatter finns bl.a. på våra sociala medier.
OBS! Ingen automatisk återanmälan till höstterminen 2024!

LEDARE
Nellie är tillbaka!
Nellie började dansa show hos oss när hon var 10 år. Efter första danslektionen insåg hon hur mycket hon brann för dansen och att det var det hon ville göra. Hon blev sen en av de dansledare som haft flest antal elever hos oss genom åren och som dessutom var med och startade upp stilen cheerleading i Växjö och våra uppvisningsgrupper KPC och Cheer Prep!
Hösten 2017 blev hon konstnärligt ansvarig för dansstudion och jobbade på kontoret tillsammans med vår Verksamhetsutvecklare Charlene för att jobba med vårt schema, föreställningar workshops m.m. Hon var även en av våra huvudledare på dansprofilen på Växjö Fria Gymnasium och hon jobbade även som danslärare på Uppvidinge Kulturskola under några år.
Nellie har testat på många olika dansstilar genom åren för att få en stor bredd och utvecklas mer inom dansen. Några av hennes stora passioner var cheerleading och show. Hon var tidigare med i vår gamla uppvisningsgrupp On Stage vilket gav henne mycket scenvana och hon har även medverkat i Växjörevyn i 4 år som bl.a. visades på SVT 2016 för en miljonpublik. Sommaren 2015 medverkade hon även i sin första musikal; ”Grease” i Växjö.
Sedan dess har Nellie tagit en paus från dansen ett tag, fått två barn och jobbar på djursjukhus. Men nu är hon tillbaka för att hålla i cheerleading hos oss igen och vi hälsar henne varmt välkommen tillbaka!

UTVECKLINGSMÖJLIGHETER
Vi har flera roliga kurser för dig som är 13+ som Jazz, Balett, Show, HipHop m.m. Och när du har mer danserfarenhet kan du söka till någon av våra uppvisningsgrupper.

BRA ATT VETA
Vi ber dig om hjälp med att hålla dig uppdaterad.
Våra mejl hamnar ofta i skräpposten så kolla av den. Vi mejlar bland annat ut nyhetsbrev 1-2 gånger/termin. Vi går ofta ut med info och påminnelser via våra sociala medier så följ oss och kolla där innan du hör av dig med frågor:
Facebook: Dansstudion Preparandum
Instagram & TikTok: @dansivaxjo

- Mjuk, tajt klädsel och innegymnastikskor rekommenderas. Uppsatt hår och inga smycken som kan vara i vägen. Dusch och omklädningsrum finns.
- Som elev hos oss får du rabatt hos dansbutiken.com, rabattkoden mejlas ut i samband med kursstart.
- Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället för att inte bli betalningsskyldig.
- Ange mobilnummer och mejl vid anmälan så vi snabbt kan nå dig med viktig information.
- Med reservation för att startdatum kan komma att ändras eller att kursen ej kan starta om för få deltagare är anmälda. INVÄNTA DÄRFÖR ALLTID SKRIFTLIG KALLELSE! Kursen är startklar vid 8 deltagare (håll koll på detta själv här på denna anmälningssida).
- OBS! Automatisk återanmälan till vårterminen 2025!

TA DIG TILL VÅRA LOKALER:
Regionbussarna 141, 218, 310, 331, 350, 217, 219, 320, 340, 355 stannar precis utanför lokalen (hållplats Nygatan).
Närmaste hållplats för stadsbuss - Stortorget.
Närmaste bilparkering - Stortorget eller Norrtull. (Parkering förbjuden på gården utanför våra danslokaler).

KOM I KONTAKT MED OSS:
Charlene Pihl
Verksamhetsutvecklare på Dansstudion Preparandum
charlene.pihl@sv.se
0730-94 68 53

Matilda Dotzek
Cirkelledare och administration på Dansstudion Preparandum
matilda.dotzek@sv.se
0739-610 233

Startdatum:

2024-09-29

Tid:

12:40 - 13:40

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

44075

Plats:

Dansstudion Preparandum Linnégatan 17 35233 Växjö

1 000 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg