2024-08-10

Skrivarstipendium för unga skribenter i Norr

Tidningar i Norr ekonomiska förening delar ut 10 000 kronor var till två vinnare för bästa debattartiklar!

Vi vill särskilt stimulera unga skribenter att bidra på tidningarnas debattsidor med inlägg kring aktuella eller mer generella samhällsproblem, av betydelse för Norra Sveriges framtid. Den som vill anta utmaningen inbjuds att bidra med ett längre debattinlägg (max 2 000 tecken inklusive mellanslag) och ett kortare (max 500 tecken).


I år kommer två stipendier på vardera 10 000 kronor att delas ut.


En bedömningsgrupp med tre erfarna lokala journalister kommer att bedöma och rangordna ansökningarna. De bästa bidragen kan komma att erbjudas publicering i Tidningar i Norrs publikationer.


Bedömningsgrupp:

Journalisterna Ola Nordebo, Petter Bergner och Karina Folkesson samt en representant för TN-s styrelse


Vem kan söka?

Du som ännu inte fyllt 30 år.


Vad ska levereras?

Två debattinlägg* med fokus på framtiden i Norra Sverige. Vi vill att du formulerar dig så att din text lockar till läsning och väcker diskussion.

*Ett längre debattinlägg (max 2 000 tecken inklusive mellanslag) och ett kortare (max 500 tecken).


Senast den 14 oktober 2024 vill vi ha din ansökan.


Maila ditt bidrag till mona.malmbo@centerpartiet.se


Bakgrund

De lokala tidningarna Västerbottningen, Nordsverige, Lokaltidningen och Mellanbygden som föreningen varit utgivare för, ingår numera i VK-koncernen. Tidningar i Norrs ekonomiska förening har förändrats från att vara ensam tidningsutgivare till att nu vara delägare. Föreningens främsta syfte är att främja en idéburen kommunikation och opinionsbildning för öppenhet, demokrati och det fria ordet.


TN vill särskilt stimulera unga skribenter att bidra på tidningarnas debattsidor med inlägg kring aktuella eller mer generella samhällsproblem, av betydelse för Norra Sveriges framtid. De som vill anta utmaningen inbjuds att bidra med ett längre debattinlägg (max 2 000 tecken inklusive mellanslag) och ett kortare (max 500 tecken).