2024-08-12

Vi Unga - Tema: "Laget före jaget"

SV Väst synliggör ungas ideella engagemang på landsbygden och i utanförskapsområden.

Västra Vi Unga och SV Väst sätter ungt ledarskap på kartan! Genom att lyfta fram unga eldsjälar från landsbygden och utanförskapsområden, har vi tillsammans format framtidens ledare. Med passion och driv har 30 unga talanger vässat sina ledarskapsförmågor under en dag i Gaddesanna, där temat "Laget före jaget" stod i centrum. Resultatet? Ett gemensamt engagemang som nu förevigats i en inspirerande film – en hyllning till ungt ledarskap och samverkan.


− Höjdpunkten på denna resa var den 2 juni då vi samlades vid Gaddesanna i Vänersborg för en inspirerande och energifylld dag. Under temat "Laget före jaget" genomförde vi en rad aktiviteter som syftade till att stärka både individen och gruppen. Under dagen bjöds det på inspirerande workshops inom föreningsutveckling, folkbildning, övningar i teambuilding och självreflektioner kring vad det innebär att vara en bra ledare och ung, berättar Faraah Mohamud, SV Väst, med glädje i rösten. Denna dag var en hyllning till den gemensamma kraft som finns i att arbeta tillsammans mot samma mål. Deltagarna fick möjlighet att reflektera över sin egen roll i sin förening och hur de kan bli bättre på att lyfta andra, samtidigt som de utvecklar sina egna ledarskapsförmågor. 


Vi är otroligt stolta över vad vi åstadkommit tillsammans och över den positiva energin som genomsyrade hela dagen. Vi tror på ungt ledarskap och vi älskar Unga Leder Unga. Resultatet av detta fantastiska arbete har mynnat ut i en inspirerande film som vi nu delar med oss av på våra sociala medier. Vi uppmanar er alla att ta en titt och se hur våra unga ledare har vuxit i sina roller och hur de nu står redo att göra skillnad i sina föreningar och samhällen.


− Jag ser fram emot en spännande fortsättning och många möjligheter för fler att växa tillsammans! avslutar Faraah.


Läs mer

Underlätta, utbilda, uppskatta – så erkänns ungas ideella engagemang (Ds 2024:15)

publicerad 13 augusti 2024

Förslag: Folkbildningsrådet kan synliggöra och verifiera ungas ideella engagemang

publicerad 14 augusti 2024

Ungas ideella engagemang i civilsamhället ska erkännas (Socialdepartementet)

publicerad 14 augusti 2024