2024-05-11

Tyg istället för engångsprodukter - funkar det?

Många frågor och ett stort intresse.

I samband med Internationella Tygblöjeveckan i april sände vi ett digitalt seminarium om Tygblöjor och hur det funkar, tillsammans med Blöjupproret - Sveriges förening för EC och Tygblöjor.


Föreningen arbetar för att sprida information och lyfta bland annat tygblöjor som ett alternativ eller komplement till engångsblöja.

Rebecka Wiström och Louise Wogelred från föreningens styrelse berättade om hur det funkar med tygblöjor, vad man ska tänka på, olika typer av tygblöjor, miljö och ekonomi kring tygblöjor, att hyra och låna tygblöjor, tygblöje-communityt i Sverige samt gav exempel på återförsäljare av tygblöjor i Sverige.


Första timman ägnades åt information och sedan svarade Rebecka och Louise på deltagarnas frågor.


- Det var många frågor, vilket visar på ett stort intresse för att testa ett annat mer miljövänligt alternativ av blöjor vilket är jättekul, säger Karoline Abrahamsson, verksamhetsutvecklare, SV Väst, som modererade kvällen. Deltagarna var i spridda åldrar men med på betoning på 20-40 år då de flesta har små barn.


Vi kommer att köra ytterligare en digital temakväll tillsammans med föreningen – men då handlar det om mensrelaterade flergångsprodukter!

28/5 kl. 18:00 via Zoom Tygbindor, tygtamponger, menstrosor, menskopp - hur funkar det?

Läs mer och anmäl dig här