2024-10-17

Tänk säkert

En kampanj för ett tryggare tillvaro i ett digitalt landskap

SV Väst vill, tillsammans med regeringen, bidra till en tryggare och ett mer säkert digitalt samhälle. Genom att sprida kampanjen Tänk säkert, som drivs i ett samarbete mellan MSB, polisen och Internetstiftelsen, bidrar vi till att öka kunskap om cybersäkerhet för dig som enskild internetanvändare och för dig som är verksam inom föreningsliv och folkbildning. SV Väst samarbetar ofta med SPF Seniorerna med utbildningar och information kring digital säkerhet.


Om kampanjen


Ett säkert och ansvarsfullt användande av internet är avgörande för att skapa trygghet för enskilda inom föreningar och andra verksamheter. Genom att sprida kunskap och stärka digitala färdigheter minskar risken för att bli utsatt för bedrägerier och andra hot på nätet. Internetstiftelsen erbjuder snabbkurser och konkreta verktyg som stödjer säkerheten i den digitala vardagen.

På sidan finns guider för säkrare lösenordshantering, skydd mot nätfiske och tips om hur man identifierar bedrägerier. Dessutom erbjuds utbildningar, artiklar och resurser som stödjer både privatpersoner och organisationer att navigera säkert i den digitala miljön.


Läs mer på: Tänk Säkert