2024-09-10

Ny cirkelledare - Dan Isaac Wallin

Studieförbundet Vuxenskolan Väst är stolta över att ha haft Dan Isaacs utställning och föreläsning på Kulturhuset Kajutan i Henån.

Ulla-Britt Bagge och Karin Ronge, SV Väst, imponerades starkt av fotografiernas stil och Dans filosofi kring fotografi. Det väckte tankar om att Dan skulle kunna bli en cirkelledare hos oss.

För Dan är fotograferandet en djup process som innefattar konstnärlighet, teknik och hantverk.

Många av hans bilder har tagits under expeditioner genom öknar eller till avlägsna öar, vilket kräver mycket tid och ansträngning. Men belöningen är stor när man ser det magnifika slutresultatet, som fångar något betydelsefullt mer än bara det visuella mötet mellan blicken, kameran och motivet.


Nu har Dan bosatt sig på nordöstra Orust och nyligen färdigställt en ateljé och fotostudio med ett mörkrum i en hundraårig lada. Här planeras studiecirklar i analog fotografering och mörkrumsarbete.


Det startar en studiecirkel för nybörjare som vill utforska den analoga kameratekniken – allt från bländare till skärpedjup och ljusets påverkan.

Kanske har du tidigare erfarenhet av analog fotografering eller så är det här ett helt nytt område för dig? I studiecirkeln kommer vi även att diskutera inspirerande fotografier, fotokonst och fotohistoria, så det finns något för alla att lära och inspireras av.

Anmäl dig här