2024-08-11

Hållbarhet

I en tid där klimatförändringar och miljöförstöring utmanar vårt sätt att leva, blir hållbarhet en allt viktigare fråga.

Att öka medvetenheten och kunskapen om hållbara metoder är avgörande för att möta dessa utmaningar. Hållbarhet är en av de viktigaste frågorna i vår tid, och fortbildning genom studieförbund spelar en nyckelroll i att driva denna omställning framåt. Studieförbund erbjuder en plattform för livslångt lärande, där du kan fördjupa dig i hållbarhetsfrågor och utveckla färdigheter som bidrar till en grönare framtid.


Studiecirklar om hållbarhet kan omfatta en rad olika ämnen. En cirkel kan fokusera på klimatsmarta livsstilar, där deltagare lär sig om energibesparing, återvinning och hållbar matlagning. En annan cirkel kan behandla hållbar konsumtion, där deltagarna diskuterar och reflekterar över konsumtionsmönster och hur man kan göra medvetna val i vardagen.

För de som är intresserade av praktiska färdigheter kan en cirkel om odling och permakultur vara lockande, där deltagarna lär sig att odla egna grönsaker och frukter på ett sätt som respekterar naturens kretslopp. En cirkel om cirkulär ekonomi kan hjälpa deltagarna att förstå hur affärsmodeller och samhällsstrukturer kan omvandlas för att minska avfall och optimera resurser.

Genom fortbildning och studiecirklar i hållbarhet bidrar studieförbund till att skapa ett mer medvetet och handlingskraftigt samhälle. Dessa utbildningsinsatser stärker inte bara individens kunskap utan främjar även kollektiva ansträngningar för en hållbar framtid.


Ett axplock av vad SV erbjuder.

8/9 Örtagården - en plats i solen

11-14/9 Hållbarhetsvecka

26/9 Dumpstringslyx - om matsvinn i vardagen

16/10 Ekofilosofi - en digital studiecirkel

21/10 Föreläsning: Ta kontroll över din framtid