2024-10-18

Daniel Norén vinner Tjörns kommuns hållbarhetspris 2024!

SV Väst driver projektet Vatten i våra landskap med stöd av Leader Bohuslän

Studieförbundet Vuxenskolan Väst gläds över att Daniel Norén, projektledare för Vatten i våra landskap, har tilldelats Tjörns kommuns Hållbarhetspris 2024. Hans arbete i projektet, som syftar till att återskapa naturens kylande kretslopp och skydda vattenmiljöer, är en viktig del i vår gemensamma strävan mot ett hållbart samhälle. Projektet visar hur vi kan hantera klimatförändringarna genom att främja biologisk mångfald och hållbart jordbruk.


Daniel har genom projektet fokuserat på att bevara och återställa våtmarker samt förbättra jordens förmåga att hålla vatten. Detta skapar ett motståndskraftigt landskap som både kyler planeten och skyddar mot extremt väder.


− Vi vill få ner kolet från atmosfären, via fotosyntesen, för att bygga matjord som kan hålla vatten och återbygga liv i landskapet. Genom att hålla marken täckt av växter kan metoden inte bara kyla planeten utan också stärka den lokala matproduktionen, säger Daniel.


Tjörns kommuns hållbarhetspris uppmärksammar Daniel Noréns och projektets insatser för att hitta lokala lösningar på globala klimatutmaningar. Genom att skapa regenerativa odlingssystem och återställa vattenflöden bidrar Vatten i våra landskap till en hållbar framtid för både Tjörn och regionen i stort.


Tidigare artiklar:

Artikel i SV Västs studieprogram Inspirera sidan 8


Läs mer här:

Tjörns kommun

Leader Bohuslän