2024-08-25

Välkommen Malin Aldal

Malin Aldal är vår nye verksamhetsutvecklare med fokus på funktionsrätt i Uppsala.

Malin heter jag och jag har varit engagerad i olika typer av föreningar så länge jag kan minnas. Att tillsammans med andra utvecklas, lära mig saker och vara med andra tycker jag är roligt och det har helt enkelt alltid lockat. Jag är övertygad om att både individer och samhället i stort mår bra av att människor kommer tillsammans och utvecklas. Studieförbundet Vuxenskolans verksamhet når många olika typer av människor och verksamheter vilket gör det extra spännande.

 

Innan jag började mitt nya jobb har jag arbetat på Miljöpartiet de gröna med organisations-, utbildnings- och utvecklingsfrågor samt projektledning både lokalt, regionalt och nationellt. Jag har även tidigare jobbat inom idrotten, inom ridsporten med liknande frågor.

 

I den tid vi lever ser jag det som centralt att folkbildningen fortsätter att utvecklas för att stärka demokratin och föra människor närmare varandra. Jag tror att det är viktigt att studieförbund bidrar till att synliggöra allt det lärande som redan sker, och stöttar så att fler kan ta del av det, såväl som att stötta så att ännu mer lärande blir av. Jag tror att människor är lärande, nyfikna varelser och att studieförbunden har en viktig roll att spela i att skapa arenor för detta.

 

Jag kommer i första hand arbeta med verksamhet inom funktionsrätt, något som jag ser mycket fram emot.