2024-09-20

Studieförbundet Vuxenskolan Sjuhärad ansöker om konkurs – arbetar för att rädda folkbildningsverksamheten

2024-09-20 Sjuhärad, 20 september – Studieförbundet Vuxenskolan Sjuhärad har idag beslutat att ansöka om konkurs. Detta beslut kommer efter en längre period av ekonomiska utmaningar, som har gjort den nuvarande verksamheten ohållbar trots intensiva åtgärder för att vända situationen.

Med den pågående minskningen av statligt bidrag till folkbildningen har SV Sjuhärad kämpat för att upprätthålla sin verksamhet. Nu inleder organisationen en process för att säkerställa att deltagarna i folkbildningsverksamheten inte påverkas negativt. Genom samarbete med närliggande avdelningar och förbundet arbetar man aktivt för att säkerställa att den viktiga verksamheten i området kan fortsätta. 

 

– Vår vision är att främja ett samhälle där varje individ får möjlighet att växa genom kunskap och delaktighet. Trots de svåra omständigheterna gör vi allt vi kan för att bevara den värdefulla folkbildningsverksamheten, säger Pontus Johansson, ordförande för SV Sjuhärad. 

 

Förbundet arbetar nu intensivt på nationell nivå för att undersöka möjligheterna för samverkan med närliggande avdelningar och säkerställa att den folkbildning som har erbjudits i Sjuhärad fortsätter att vara tillgänglig i största möjliga mån.