2024-08-22

Utveckla ditt föreningsarbete

Ett rikt och väl fungerande föreningsliv är en viktig del av vårt samhälle. Alla ideella föreningar har inte samma behov men föreningsarbetets grundläggande principer är gemensamma för alla. I våra föreningsbildningar får du möjlighet att både spetsa dina föreningskunskaper och samtidigt utbyta erfarenheter med engagerade medlemmar i andra föreningar. Välkommen!

Grunderna i föreningen 26 september kl. 18.00-20.30 

Vad är en ideell förening och vad utmärker den ideella föreningsformen? Vi pratar om styrelsens uppdrag och ansvar, föreningsårets gång – före, under och efter årsmötet. Vi ser på valberedning och revision. Och hur är det, går det ideella engagemanget upp eller ned i landet? 

Utveckla ditt föreningsarbete - Grunderna i föreningen Studieförbundet Vuxenskolan (sv.se)


Valberedning 17 oktober kl. 18.00-20.30 

Valberedningen – blodomloppet i föreningen! En funktion som är viktig att vårda hela året och inte bara inför årsmötet. Vi går igenom valberedningens roll och arbetsgången i uppdraget att ta vara på gamla och nya krafter i föreningen. Med verktyget spridakunskap.se ser vi på hur föreningen kan säkra kunskapsöverföringen från avgående förtroendevalda. 

Utveckla ditt föreningsarbete - Valberedning Studieförbundet Vuxenskolan (sv.se)


Vårda din förening 7 november kl. 18.00-20.30 

Hur får föreningen nya medlemmar och hur får vi fler att vara aktiva medlemmar? Vem gör vad i föreningen och hur kan vi dela på arbetet så att alla orkar? Vilka bjuder vi in till att bli medlem och delta? Vi tittar också på hur motivation och engagemang hänger ihop och hur man kan ta vara på kompetenser i och runt föreningen. 

Utveckla ditt föreningsarbete - Vårda din förening Studieförbundet Vuxenskolan (sv.se)


Kurserna vänder sig till dig som är förtroendevald i någon av våra grund-, medlems- och samverkande föreningar och organisationer, ny som gammal, och som vill lära mer och utveckla dina föreningskunskaper. Vid fulltecknad kurs har folkbokförda i Västra Götalandsregionen företräde. Varmt välkommen med din anmälan! 


Du anmäler dig via länkarna ovan.


Kurserna är digitala och sker i mötesverktyget Zoom. Länk till mötesrummet skickas ut till samtliga deltagare ett par dagar innan kursstart. 



För frågor, kontakta: 

Ebba Jacobsson, verksamhetsutvecklare 

Studieförbundet Vuxenskolan Regionförbund Västra Götaland 

ebba.jacobsson@sv.se