2024-09-12

Intervju med Eva-Karin Torhem Arnell - ny verksamhetsutvecklare hos oss

Läs intervjun med vår nya verksamhetsutvecklare Eva-Karin som kommer fokusera på samarbetet med de politiska partierna och våra cirkelledarutbildningar.

Hej Eva-Karin! Du har börjat som ny verksamhetsutvecklare hos oss. Hur känns det?

Hej, det känns bra, jag har varit här några veckor och fått en fin start och introduktion.


Kan du berätta lite om din bakgrund?

Jag bor på en gård i Hyssna, Marks kommun tillsammans med man och barn.

2015 började jag arbeta som verksamhetsutvecklare på SV Sjuhärad, men mina första minnen från SV är från början av 1970-talet, det var många runt omkring mitt barndomshem som deltog i olika hantverkscirklar.


Hur tror du att folkbildningen kan spela en roll i att främja ett mer inkluderande samhälle?

Genom att lyfta människors lika värde och att fortsätta erbjuda möjligheter till det livslånga lärandet, det ger en personlig utveckling men även social samvaro. Genom att bildas och hitta en gemenskap kan vi gå från rädsla till acceptans.


Vad gör du helst på fritiden för att koppla av och ladda batterierna?

Bra fråga, för fritid är så mycket. Men för att riktigt koppla av, ja då hamnar termos och en macka i ryggsäcken, jag snörar på mig mina skor och tar en promenad. Den bästa platsen för fikastunden är där det finns både skog och vatten.


Vad är ditt smultronställe i Västra Götaland?

Mitt smultronställe är faktiskt naturen runt "där jag bor" det finns en vandringsled "Hyssnaleden" som är knappt 40 km lång och en av platserna längs den leden är Liagärdesberget, ett riktigt smultronställe där sägner och verkligheten möts.


Har du ett tips på en bok, podd, serie eller film du konsumerat nyligen?

Jag läste boken "Konsten att lyssna" med Annika Telleús och upptäckte att hon även har en podd med samma namn som ger mycket.

Har även lyssnat till vårens avsnitt av "Påjobbetpodden" där temat har varit "Inner Development Goals" enklast förklarat att främja inre utveckling hos oss själva för att stödja FNs hållbarhetsmål. Ett viktigt ämne om vi ska klara målen med Agenda 2030.