2024-05-29

Våra anhörigcaféer är tillbaks i höst!

Under våren 2024 har vi genomfört fyra anhörigcaféer i samarbete med Röda korset, Alzheimer Örebro län och Anhörigcentrum. Träffarna syftar till en lustfylld stund med föreläsningar kring olika teman.

Vi har bekant oss med kommunens seniorlotsar och hälsans fyra hörnpelare och besökt Batwafolket i Uganda genom Inges bildvisning från hans sina spännande resmål. I mitten av april plockade Röda korset fram sin krislåda, vad som är bra att tänka på och ha hemma vid händelse av kris, exempelvis ett strömavbrott eller orent vatten. Vårens caféeträffar avslutades med att besökshunden Agnes och hennes matte Kerstin som berättade hur de arbetar på boenden för att skänka glädje, närhet och kontakt. 


Träffarna arrangeras på Anhörigcentrum i Örebro.

Närmare 60 personer har deltagit

Maria Östby, verksamhetsutvecklare SV Örebro län, berättar att vårens caféer har lockat närmare 60 personer och i samtal under fikastunden har besökarna uttryckt stor uppskattning över möjligheten att få lyssna och umgås både med sin närstående och andra anhöriga.


– Jag är väldigt glad över vårt fina samarbete kring anhörigcaféerna med kommunen och ideella föreningar. Vi håller på att planera höstens tillfällen och hoppas kunna bjuda både på musik, bilder och värdefull samhällsinformation på ett lättsamt sätt.