2024-06-27

För ökad folkhälsa i Hällefors och Ljusnarsberg

I höst fortsätter vi arbetet för att utveckla en gemensam mötesplats där vi kan möta efterfrågan och behov från de som ingår i “riktade hälsosamtal” i Hällefors och Ljusnarsberg.

Fredagen den 14 juni besökte verksamhetsutvecklarna Maria och Kristina, samt representanter från Studiefrämjandet, NBV oh Örebro läns bildningsförbund, Hällefors vårdcentral.  

 

Varför? 

 

Jo för att möta Daniel Frisk som arbetar med riktade hälsosamtal för personer som fyller 40, 50, 60 och 70, samt förstagångsföräldrar. Under vårt besök pratade vi om hur studieförbunden kan vara en samverkanspart för att bidra till ökad folkhälsa i Hällefors och Ljusnarsberg. Vi pratade även om vilka lokaler som vinns att tillgå i kommunen, vi fick även möjlighet att besöka några olika lokaler.  

 

Arbetet fortsätter i augusti 2024 

I slutet av augusti fortsätter arbetet med en förhoppning om att utveckla en gemensam mötesplats för att skapa relationer och utveckla verksamhet som kan möta målgruppens önskemål och behov.  

 

Hos SV finns plats för dig 

Behov, bildning och intressen känner inga geografiska gränser. Vår idé bygger på att ta med våra koncept, evenemang och aktiviteter ut i länet för att bidra till en levande landsbygd där alla människor har möjlighet att lära sig, utvecklas, mötas och vara en del i samhället.  


– Hör gärna av dig om du har en idé eller vill veta mer!