2024-10-24

Information om förändringar på SV Örebro län

Till samverkande föreningar och cirkelledare i Örebro län,

Vi vill härmed informera om en viktig förändring inom Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län. Tyvärr innebär statens minskade anslag till studieförbunden att ytterligare två av våra anställda avslutar sina tjänster den 31 oktober 2024.


Nya kontaktpersoner

Med anledning av detta kommer vissa föreningar och cirkelledare att få nya kontaktpersoner hos oss på SV Örebro län. Ni kommer att få information om vem ni ska kontakta framöver, men ni får gärna höra av er till oss redan nu med tankar och funderingar.


Bemanning av våra lokaler

Ni som är i våra verksamhetslokaler på olika platser i länet kan komma att påverkas på olika sätt. Det vi vet i dagsläget är att vi kommer vara färre personer som arbetar över ett större geografiskt område, vilket påverkar våra möjligheter att vara på plats. Men tillsammans med er hittar vi en lösning.  


Tillsammans i förändring

Vi är medvetna om att dessa förändringar kan skapa osäkerhet, men vi vill betona att vi gör allt vi kan för att fortsätta verksamheten tillsammans med er.


Mer information kommer!

Tills dess är ni varmt välkomna att kontakta oss vid frågor eller funderingar.


Bakgrund till nedskärningarna

Inför 2024 minskades stödet till studieförbunden med 250 miljoner kronor. Under de kommande två åren förväntas ytterligare minskningar med 100 respektive 150 miljoner kronor. Dessa nedskärningar har redan haft en stor påverkan på vår verksamhet och har lett till att SV Örebro län nästan halverat sin personalstyrka, sagt upp lokaler och avvecklat vissa verksamheter.


Med vänliga hälsningar,

Fredrik Wallin

Avdelningschef, SV Örebro län

fredrik.wallin@sv.se

076-100 05 12