2024-09-03

Gratis kök för matlagning och gemenskap

Pensionärer och daglediga i Örebro har nu möjlighet att låna ett kök utan kostnad för att laga mat tillsammans. Bakom initiativet står Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län som vill bidra till att fler gör saker tillsammans.

Genom att öppna upp köket för pensionärer och daglediga vill SV skapa en mötesplats för delade upplevelser, gemenskap och nya vänskapsband. Pernilla Löfquist Wedin är verksamhetsutvecklare på SV Örebro län och det är hon som står bakom initiativet.


– För äldre och daglediga kan matlagning och måltider bli en ensam syssla. Vi tror att det är roligare att äta tillsammans och därför vill vi bidra till att fler möts kring mat och matlagning.


Lunch, matlådor eller kanske en god kaka?

Köket som ligger i SVs lokaler på Storgatan 29 i Örebro är utrustat med två spisar, diskmaskin och grundläggande utrustning för matlagning och bakning. Köket erbjuds utan kostnad, men deltagarna står för ingredienserna.


Deltagarna väljer själva om de vill laga luncher, matlådor eller kanske baka något gott. Oavsett om man föredrar enkla maträtter eller vill följa ett avancerat recept är det viktigaste att göra det tillsammans och har en trevlig stund.


– I köket finns även bord och stolar, och vi har en trevlig sällskapsyta utanför köket där det går bra att sitta ner för att äta tillsammans. Vi hoppas att spisarna kommer gå varma köket, avslutar Pernilla.


Mer information och anmälan

Du kan läsa mer och anmäla dig direkt via vår hemsida: www.sv.se/kurser-och-evenemang/mat/matlagning/matlagning-tillsammans-55763


Eller genom att kontakta Pernilla: pernilla.wedin@sv.se alt. 070-855 55 06