2024-09-04

Föreningsvecka 23–26 september: kostnadsfria föredrag, samtal och öppet hus

Föreningar, föreningsaktiva och andra intresserade är välkomna till årets föreningsvecka i Örebro län. På agendan står allt från digitala tjänster till kommunikation och workshop i att skriva en projektansökan.

Föreningsveckan arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län och är en årligen återkommande mötesplats för föreningslivet. Syftet är att bidra med kunskap och utveckling för föreningarna och att mötas mellan föreningar. 


För SV Örebro län är det viktigt med lokal närvaro och därför erbjuds aktiviteterna fysiskt på olika platser i Örebro län. Det kommer även vara möjligt att delta digitalt i vissa arrangemang hemifrån. 


Arrangemang under föreningsveckan

Maria Östby och Kristina Haglund, verksamhetsutvecklare på SV, berättar att veckans aktiviteter speglar områden som föreningar ofta uttrycker ett behov av att lära sig mer om. Det kan handla om att kommunicera olika aktiviteter, att söka finansiering och att vara en förening i tiden.  


Veckan inleds med öppet hus i SVs lokaler i Hallsberg, Karlskoga, Lindesberg och Örebro. Där efter följer aktiviteter med fokus på projekt och tekniska möjligheter. Du kan läsa mer om veckans aktiviteter under Förening i fokus 2024 (sv.se).


  • Våga delta digitalt
  • Digitala tjänster
  • Att söka projekt (workshop)
  • Information och samtal om Leaderprojekt
  • Kommunikation
  • Cirkelledarutbildning

Hos SV är föreningslivet alltid i fokus

Föreningslivet är en viktig del i samhället och betyder mycket för många människor. SV vill inspirera och sprida kunskap som föreningar behöver ha med sig i dagens samhälle. Maria och Kristina berättar att det kommer fler aktiviteter för föreningar under hösten:

 

– Under hösten erbjuder vi även utbildningar om valberedningsarbete och fördjupningstillfällen för ordförande, föreningsrevisor och styrelsearbete. Det blir även samtal om föreningens ekonomi, medlemmar och möteskultur. 


Kontakt

Maria Östby

Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län

Verksamhetsutvecklare

maria.ostby@sv.se 

072-220 72 39