2024-06-27

Föreläsning om NPF i Nora

I april besökte Jenny Kraftling, projektledare för Skolprojektet som vi driver tillsammans med föreningen Autism Örebro län, Nora bibliotek för att föreläsa kring skola och NPF.

Jenny berättade om olika faktorer som kan göra skolgången svår för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) och var man kan börja som vårdnadshavare när skolan inte fungerar.  

 

På plats på Nora bibliotek var 17 engagerade åhörare som ställde många intressanta frågor till Jenny. Föreläsningen skedde i samarbete mellan Skolprojektet, Autism Örebro län, SV Örebro län och Föreningen Attention Lindesberg.  

 

Skolprojektet  

Skolprojektet syftar till ökad tillgänglighet i skolan och förbättrad psykisk hälsa hos elever med autism, det gör vi genom att erbjuda insatser som kan förebygga ohälsa. Vi arrangerar stödgrupper för personer med autism, anhöriggrupper för närstående och caféträffar. Vi arrangerar även skolombudsutbildingar om hur en kan arbeta med skolfrågor och stötta vårdnadshavare/elever när skolan inte fungerar. 

 

"När skolan inte fungerar drabbas inte bara det enskilda barnet, utan hela familjen" 

 

Mer verksamhet i Nora kommun 

Nora är en kommun där vi kommer att utveckla samarbeten ytterligare, både inom kommunen gällande NPF och skola, vi planerar även för föredrag vid “Äntligen måndag” i september och vi ska organisera en ny anhöriggrupp kring materialet “I nöd och lust”.  

 

Mer information kommer efter sommaren, så håll utkik!