2024-10-11

Folkbildningsrådet på besök – givande samtal om folkbildning och utveckling

I onsdags den 9 oktober besökte Folkbildningsrådet Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län för en eftermiddag fylld av samtal kring folkbildningens framtid och studieförbundens roll.

Under mötet fick vi möjlighet att presentera vår verksamhet och hur vi bedriver den idag, inom ramen för de förutsättningar vi har att förhålla oss till. Vi fick också höra hur man arbetar på Folkbildningsrådet. 


Projekt som arbetssätt

Vi berättade bland annat hur vi under flera år har jobbat med externt finansierade projekt för att utveckla olika metoder och arbetssätt som vi sedan fört in i den ordinarie verksamheten. Projekten har gett oss erfarenheter som vi kommer ha nytta av när vi tar oss an det gemensamma verksamhetsåtagandet, som vi ser som vårt största projekt hittills.


Minskat anslag och nya villkor

Det kraftigt minskade anslaget till studieförbunden, och kommuner och regioners ansträngda ekonomi är utmanande för studieförbunden men vi ser positivt på en utveckling med de nya villkoren där kvalitet värderas framför kvantitet. Det vi hoppas är att vi ska få de förutsättningar vi behöver då kvalitet kräver både tid och engagemang.


//Fredrik Wallin,

Avdelningschef SV Örebro län