2024-09-17

Klimatoptimist, en digital föreläsning

Hur hittar du modet att välja positiv förändring i en osäker värld? Hur sprider du optimism till människor som är oroade över framtiden men som känner sig för överväldigade för att veta hur de ska agera?

I denna föreläsning med Anne Therese kommer hon att gå igenom vad det innebär att vara en klimatoptimist. Du kommer att lära dig de största psykologiska skälen till varför vi inte gör mer för klimatet, hur vi kan överkomma dem och samtidigt skapa ett gladare och mer meningsfullt liv, samt hur vi väcker intresset att skapa skillnad hos andra. En grundad och motståndskraftig ledare väntar på att födas inom dig – en som inte bara tror att en bättre värld är möjlig, utan som är ivrig och inspirerad att göra allt för att den världen ska bli verklighet.


Föreläsningen sker digitalt via Teams så du deltar hemifrån. Det är kostnadsfritt att lyssna men du behöver boka plats så du får länken till föreläsningen innan det är dags. Du hittar mer information och bokningssidan här.


Anne Therese Gennari har nyligen kommit ut med den svenska versionen av sin bok "The Climate Optimist Handbook" som på svenska heter "Klimatoptimist handboken". Vi på Studieförbundet Vuxenskolan har en tillhörande studieplan så du kan starta en studiecirkel med boken. Kontakta oss för mer information.