2024-05-28

Kulningsturnén är tillbaka i sommar

Åsa Larsson och Tuva Modéer tar dig med på en musikalisk tillbakablick och bjuder på toner som klingat i våra skogar i århundraden.

Idén om en kulningsturné föddes ur musikern Åsa Larssons oro kring klimatförändringar och hennes funderingar kring hur hon kan ”handla lokalt, tänka globalt” även i sitt skapande. 


”Det bakomliggande syftet med projektet är att jag ständigt grubblar på hur jag kan vara med och bidra till en framtid där mina barn och barnbarn ska kunna dricka rent vatten och andas frisk luft. Och jag tror att om vi ska kunna göra dom omställningar vi behöver göra de närmaste åren, så behöver vi bli påminda om att vi är en del av ekosystemet, av naturen, inte herre över den.

Och om att livet kan vara som vackrast i det enkla.


Så om vi kan få ut folk i skogen och besöka vackra platser, spela musik som spelats och sjungits här i trakten i århundraden, så kanske vi kan bidra till känslan av samhörighet med naturen och med den plats vi lever på. Och kanske får vi bidra med ett litet strå till stacken att driva utvecklingen åt rätt håll”, säger Åsa Larsson.

 

Kulningsturnén har de två senaste somrarna blivit ett uppskattat arrangemang med många besökare. Sommaren 2024 planeras en turné med fem stopp längs vägen. På vackra platser kan du höra kulning som ekar genom skogarna och vallvisor som berättar om en tid då livet såg väldigt annorlunda ut jämfört med idag.


Med kulning, sång, flöjt och fiol tar Åsa Larsson och Tuva Modéer dig med på en musikalisk tillbakablick och bjuder på toner som klingat i våra skogar i århundraden.

Välkommen ut!


14 juni kl 19 Hamptjärn, Storvik

15 juni kl 19 Kulning och folkmusik runt Hammardammen, Hofors

16 juni kl 10 Axmar bruk

16 juni kl 15 Ytter Lussmar fäbod, Söderhamn

6 juli kl 13 Häckelsängs fäbodar, Hamrånge


Kulningsturnén arrangeras i samverkan mellan

Studieförbundet Vuxenskolan

Region Gävleborg

Gunvor Göranssons kulturstiftelse

Gävle kommun

Sandvikens kommun

Söderhamns kommun

Hofors kommun