VHF Radio

Information

För att använda VHF-radio ombord på ett fartyg krävs ett tillstånd att använda radiosändare ombord på fartyg, även kallat VHF-tillstånd.
Med en VHF-båtradio ombord kan du alltid få kontakt med omvärlden, stämma av vädret, boka hamnplats samt kontakta andra båtar. Båtradion kan enkelt beskrivas som båtägarens livlina till land.

På kursen lär du dig vilka regler som gäller för kommunikation av nöd- och varningsmeddelanden till sjöss samt om annan radiotrafik. Vi går igenom teori och gör praktiska övningar i hantering av radion. Kursmaterial ingår i kursavgiften.

Efter kursen erbjuds du att göra examination enligt nämnden för båtlivsutbildnings regelverk. Examinationsavgift ingår inte i kursavgiften.

Kursledare:
Niklas Hellström är en erfaren ledare inom Navigation och håller kurser som Förarintyg, Kustskepparintyg, utsjö skepparen, VHF-radio.

Bra att veta:
Din anmälan är bindande och vi ser gärna att du anger din mailadress för vidare kontakt. Återtar du din anmälan återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen ca en vecka före kursstart., där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras. Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges. Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare.

Startdatum:

2024-11-13

Tid:

18:00 - 20:30

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51040

Plats:

SV Kalmar Polhemsgatan 16 39239 Kalmar

995 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län