Förarbevis fritidsbåt - Skärgårdsskeppare

Information

Baskursen för dig som vill lära dig grunderna i navigering, eller friska upp gamla kunskaper för att skapa säkerhet på sjön.

Kursinnehåll
För en säker båtfärd inomskärs skall alla ombord kunna hantera båten. Förarintyget ger dig grunderna i navigation. Här lär du dig navigeringens grunder, och de vanligaste reglerna som gäller till sjöss, sjömanskap, rätt utrustning samt sjösäkerhet. I cirkeln ingår det en praktisk del där du lär dig att förtöja och framföra en fritidsbåt på ett sjösäkert sätt under dag dvs. dagnavigering. Efter avslutad cirkel ges du möjlighet att skriva upp för en auktoriserad förhörsförrättare från NFB (Nämnden För Båtlivsutbildning), OBS denna kostnad ingår inte i kursen. Godkänt provresultat ger dig stämpel i den internationella blå intygsbok som är en värdehandling och styrker din kompetens. Om det obligatoriska ”båtkörkortet” införs kommer förarintyget att ge dig behörigheten automatiskt.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som saknar erfarenhet eller har lite erfarenhet av sjöliv.

Material
Studiematerial ingår i kursavgiften.

Kursledare
Anders Nilsson

Utvecklingsmöjligheter
För dig som vill gå vidare finns även kursen ”Kustskeppare”

Bra att veta
Startar vid minst 9st anmälda.
Åldersgräns 12 år.
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Kursen har ett begränsat antal platser, vid för få anmälda kan kursen ställas in eller byta datum. Din anmälan är bindande, vid avanmälan senare än 2 veckor innan kursstart tas en administrativ avgift ut. Läs mer på vår hemsida om anmälningsvillkoren.

Startdatum:

2024-10-01

Tid:

18:00 - 21:15

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

37021

Plats:

SV Örnsköldsvik Centralesplanaden 18 89132 Örnsköldsvik

2 800 SEK

  • Kurspris

    2269 SEK

  • Materialkostnad

    531 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västernorrland