Planera din trädgård

Information

Planera din trädgård
- för biologisk mångfald och en vacker trädgård året runt

Hösten är den perfekta tiden att planera sin trädgård! När våren sedan kommer finns en idé att luta sig mot vid besöket på handelsträdgården och vid det första spadtaget. En genomtänkt rabatt blir mer hållbar i längden, har blomning hela säsongen och är dessutom ett smörgåsbord för pollinatörerna. Välkommen till en kurs med inspiration och vägledning till din drömträdgård!

INNEHÅLL
Kursen består dels av föreläsningar, dels av en workshop där kursdeltagarna får skissa på en egen rabatt eller del av sin trädgård utifrån kunskaperna från föreläsningarna och handledning av kursledaren.

Vi lär oss grunderna i trädgårdsdesign, vad man bör tänka på vid planering av nya rabatter och när man väljer växter till sin trädgård. Vi går igenom växter som passar för olika lägen, och hur växterna kan användas tillsammans för att skapa en helhet. Vi lär oss om den viktiga stommen som är trädgårdens träd, buskar, häckar och hårdgjorda ytor, och hur vi med hjälp av stommen kan få en trädgård som är vacker året runt. Kursen ger också handfasta tips på hur man enkelt skapar en bra livsmiljö för trädgårdens nyttiga insekter, fåglar och småkryp - för biologisk mångfald och friska, vackra rabatter!

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

LEDARE
Elin Fältskog, trädgårdsdesigner och diplomerad trädgårdsmästare

FRÅGOR
Fuji Hoffmann Verksamhetsutvecklare - fuji.hoffmann@sv.se

BRA ATT VETA
- Deltagaren kan gärna ta med sig:
• Telefon eller dator - för att kunna söka på växter under workshopen
• Färgpennor/tuschpennor till workshopen
- Studieförbundet Vuxenskolan står för papper och blyertspennor
- Kvällsfika ingår i anmälningsavgiften

ANMÄLAN OCH BETALNING
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 1 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
- Kursstart garanteras när lägsta nivå av antal deltagare för kursen är uppnådd.
- Vi förbehåller oss rätten att ställa in/flytta fram kursen om vi inte får tillräckligt med anmälda deltagare




SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Startdatum:

2024-10-17

Tid:

18:00 - 20:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

42158

Plats:

Tranås

149 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län