Örtagården - en plats i solen

Information

Kunskap och inspiration för örtagården
Vill du lära dig mer om olika teman för örtagårdar, hur du anlägger och sköter din kryddträdgård? Välkommen till en heldag för alla sinnen med tips och inspiration hur du kan odla och använda kryddörter. Hur du kan skapa en Sinnenas Trädgård med fokus på örter som gynnar biologisk mångfald.

Vi utgår från historien, från klosterträdgårdar och medicinalväxter som sin tids apotek. Du får lära dig mer om teman och formelement för en örtträdgård i olika skala - allt från den stora trädgården till kolonilotten eller din balkong. Det blir även en guidning i Mariagårdens lilla Örtagård. En mindre popup-butik finns på plats under dagen.

Föreläsare
Annika Persson är utbildad trädgårdsmästare från Gunnebo Slott och Trädgårdar och bosatt och verksam i Tofta, Lycke i Kungälvs kommun. Annika driver företaget Trädgårdsmästeriet i Lycke sedan fem år tillbaka. Hon har arbetat på Trädgårdsföreningen, Liseberg, Köksträdgården på Sundsby säteri, Mariagården i Stenungsund, Växtverket i Göteborg m m. Hon har även gått Hälsoträdgårdar på SLU i Alnarp, Örtodling för mat och medicin på Biskops Arnö, Stora Ekologiska Trädgårdskursen på Rosendals Trädgård samt Trädgårdsdesign på Trädgårdsakademin.

Bra att veta
Medtag egen lunch.

Arrangeras i samverkan med Stenungsunds kommun.

Startdatum:

2024-09-08

Tid:

10:00 - 15:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

98150

Plats:

Mariagården Mariavägen 1 44441 Stenungsund

900 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst