Odlingskurs på Egnahemsfabriken

Information

Odla jorden i din trädgård
Välkommen till en dag med fokus på jord och jordhälsa. Vi går igenom grunderna för hur du som odlare kan ta hand om din jord och odla på ett sätt som binder kol i marken och skapar en välmående, produktiv och vattenhållande jord samtidigt som du binder kol. Vi går också igenom hur kompostering fungerar och lägger en trädgårdskompost tillsammans.

En välmående jord är en grundförutsättning för en god och näringsrik skörd, men det är också en viktig komponent i landskapet som helhet eftersom jordens sammansättning och liv påverkar vattnets kretslopp och väg genom landskapet och även kolets kretslopp.

Vi kommer att starta dagen med en introduktion kring vattnet och kolets kretslopp och därefter gå igenom hur vi odlar och använder jorden på Egnahemsfabriken. Därefter lägger vi en ny kompost tillsammans och planterar ut ätbara perenner i våra nya odlingsbäddar.

Anmälan
Arrangemanget är gratis men anmälan krävs.

Bra att veta
Medtag lunch samt oömma kläder.

Kursen arrangeras genom projektet Vatten i våra landskap som finansieras av Leader Bohuslän, Orust och Tjörns sparbank och drivs av Studieförbundet Vuxenskolan.




Startdatum:

2024-10-12

Tid:

10:00 - 15:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

99586

Plats:

Egnahemsfabriken Rödgårdarnas väg 9 47172 Hjälteby

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst