Lär dig beskära fruktträd

Information

Upptäck konsten att beskära fruktträd!
Är du blivande trädgårdsproffs eller någon som vill lära sig något nytt? Det här är kursen för dig!


Kanske drömmer du om att plocka äpplen från ditt eget äppelträd eller så har du redan några fruktträd på tomten men är osäker på hur du ska ta hand om dem på bästa sätt. Den här kursen är perfekt för alla som är nyfikna på trädgårdsarbete och vill lära sig att beskära sina fruktträd på bästa sätt. Oavsett om du är en total nybörjare eller redan har lite erfarenhet kommer du att få massor av användbara tips och knep för att lyckas med dina äppelträd. Det blir en dag fylld av lärande, skratt och kanske även några tokiga tips längs vägen.

Kursledaren
Vår kursledare Helena Ekblad från Sveriges Pomologiska sällskap är trädgårdsmästare och lärare på Forslunda Gymnasium. Med hennes gröna kort-certifiering, mångåriga erfarenhet av beskäring och passion för trädgårdsarbete är du i trygga händer under kursens gång.

Upplägg
Dagen börjar inomhus där vi dyker in i teorin bakom fruktträdsbeskärning. Vi håller det intressant och lättförståeligt medan vi pratar om allt från de grundläggande principerna inom beskäring, varför det är viktigt och när det är bäst att beskära, till vilka verktyg som är bäst för jobbet. Efter en förmiddag fylld med kunskap är det dags att kliva ut i naturen bland äppelträden. Där guidar vi dig genom praktiska övningar så du får chansen att både diskutera och prova på olika beskärningstekniker på riktiga fruktträd. Du får också lära dig att bedöma trädens behov för att uppnå önskade resultat. Här ser vi till att lägga största delen av tiden!

Är du redo för en heldag fylld av både kunskap och praktiskt trädgårdsarbete?
Anmäl dig redan nu, antalet platser är begränsat.
Sista anmälningsdag 3/7

Bra att veta
Ta med egen lunch och sekatör (handskar om du vill)
Kaffe och kaka ingår -meddela gärna ev. allergier vid anmälan.

Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart. Har du angett mail vid anmälan får du kallelsen/fakturan där, annars skickas den via post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Våra anmälningsvillkor kan du läsa här.

Kursen har ett begränsat antal platser, vid för få anmälda kan kursen ställas in eller byta datum. Din anmälan är bindande, vid avanmälan senare än 2 veckor innan kursstart tas en administrativ avgift ut.

Om du har några frågor är du alltid välkommen att höra av dig!
Verksamhetsutvecklare Nina Åström
mail: nina.astrom@sv.se eller tel. 072 595 49 10

Startdatum:

2024-08-24

Tid:

09:00 - 15:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

74655

Plats:

2481 - Studieförbundet Vuxenskolan Nybruksgatan 1 92132 Lycksele

750 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västerbotten