Spanska, nybörjare 1 på distans

Information

Detta är en kurs i spanska Nybörjare (nivå A 1) som inte bara handlar om språket utan också att lära känna livet, kulturen, geografin samt historien i såväl Spanien som i Latinamerika.

Tanken är att jag skall inspirera dig som är nyfiken på den latinska världen. Kanske reser du till Spanien ibland, kanske har du ett boende i Spanien, möjligen är du mer intresserad av Latinamerika men det viktigaste är att du får en känsla av att vilja gå vidare, lära dig mer om det spanska språket, få kunskaper om samhällen som du kanske inte så lätt får på annat håll och det skall vara roligt när vi träffas. Vi träffas på Zoom, du får en länk i god tid innan start.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som vill lära dig spanska men också bli inspirerad att lära dig mer om de spansktalande delarna av världen (historia, nutid och vad man nu kan säga om framtiden). Du kanske kan lite spanska men det är ingen förutsättning för att gå kursen, det viktigaste är intresset för språket och kultur.

Mål

Eftersom det är en nybörjarkurs så är målet att man skall kunna klara av vardagliga situationer, kunna fråga och förstå svar men framför allt att våga försöka så att man med de kunskaper man fått kan gå vidare. Dessutom få kunskaper om skillnader i språk mellan spansk spanska och den spanska som talas i olika delar av latinamerika och ett viktigt mål är också att du efter kursen känner att det var väl använd tid.

Innehåll

-Kursen bygger på att deltagarna är aktiva under träffarna och det är viktigt att du som kursdeltagare bjuder på dig själv och vågar deltaga i gruppens diskussioner, allt utifrån varje persons kunskaper och förmåga. Kursledare kommer att arbeta för att det blir ett tryggt och tillåtande klimat i gruppen.

- Förutom diskussioner så kommer vi att läsa och skriva tillsammans liksom lära oss grundläggande grammatik.

- Jag kommer att prata om såväl spansk som Latinamerikas historia.

- Jag kommer att prata om hur livet och familjen ser ut i Latinamerika, vilken roll religionen har, hur politiken har utvecklats m.m.

- Jag kommer också att prata om maträtter, kultur och turism.

- Det förutsätts att deltagarna har möjlighet att avsätta viss tid för hemstudier emellan kursträffarna

Studiematerial

I kursavgiften ingår ett interaktivt material som deltagarna får sig tillsänt under kursens gång.

Den kostnad som tillkommer är för undervisningsboken Caminando 1.


Om kursledaren

Mats Palmgren har arbetat under ca 15 års tid i Latinamerika samt i Spanien. Arbetet har varit inom rättssektorn i Argentina, Costa Rica, Nicaragua, Peru, Spanien och Uruguay. Vidare inom fredsprocesserna i El Salvador, Guatemala, och Colombia, är spanskspråkig och har en magisterexamen vid Göteborgs Universitet i Latinamerikakunskap. Mats är en återkommande gästföreläsare på Masterprogrammet för mänskliga rättigheter vid Lunds Universitet


A1 = Är en nivå som spänner mellan att inte ha kunskaper alls till några eller mycket begränsade bakgrundskunskaper i språket.

A2 = Innebär att deltagarna befinner sig från mycket begränsade kunskaper till en grundnivå som gör att man klarar vardagssituationer.

B1= Deltagarna befinner sig i fältet mellan att klara vardagssituationer till att man får ett grepp om språket som gör att man även kan uttrycka sig om ämnen som man känner väl

B2= Denna nivå tar vid där B! slutar och sträcker sig till att man har goda kunskaper avseende hör och läsförståelse, förmåga att uttrycka sig verbalt och i skrift.

C1-C2 är avancerade nivåer där man talar och skriver obehindrat.




Startdatum:

2024-09-23

Tid:

18:45 - 20:15

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

10773

Plats:

Distans

1 615 SEK

  • Kurspris

    1300 SEK

  • Materialkostnad

    315 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland