Portugisiska Nybörjare digitalt

Information

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

Visste du att portugisiska är världens sjätte mest talade språk och att portugisiska talas på fem kontinenter? I denna studiecirkel startar vi en resa i detta världsspråk.

Målet med studiecirkeln är att utgå från deltagarnas önskemål om att uttrycka och förstå enklare fraser på portugisiska såsom bland annat:
• att presentera sig
• siffror – tal, belopp och klockslag
• att göra inköp
• om önskemål finns visa på grundläggande skillnader mellan europeisk portugisiska (PE) och brasiliansk portugisiska (PB)
• grundläggande realia om Portugal, Brasilien och den Lusofona ”världen”

Arbetssättet är muntlig interaktion med inslag av läsförståelse och skriftlig färdighet. Strimmor av grammatik integreras.
Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Inga. Denna kurs är för dig som är nybörjare.

Kurslitteratur
Som studiematerial används e-boken ”Vamos Juntos! – Nas ondas da língua portuguesa”, ISBN 9789152761830. Köps av cirkelledaren, kostnad 200 SEK.

Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Lars Skärgren. Utöver att ha arbetat som pedagog är ett av mina intressen att blicka ut över hav och landområden. Det har gjort, att jag förutom universitetsstudier i portugisiska också tillbringar en större del av min tid i Portugal och Brasilien. Men just nu ser jag framemot att tillsammans med dig som deltagare få leda en cirkel i portugisiska. Bem-vindo!

Kurslokalen
Distans - kursen är online i webbverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart. Du får även ett informationsblad i ett separat mail till den e-postadress som du angett. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Startdatum:

2024-09-17

Tid:

17:30 - 19:00

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

10288

Plats:

Distans

1 390 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Göteborg