Portugisika fortsättning A1 digitalt

Information

OBS! Denna kurs är digital. Se mer information under kursupplägg.

Visste du att portugisiska är världens sjätte mest talade språk och att språket talas på fem kontinenter? I denna studiecirkel har du tidigare lärt språket under en eller två terminer, eller bott någon period i ett portugisisktalande land.

Målet med studiecirkeln är att utgå från deltagarnas önskemål om att uttrycka och förstå enklare konversationer och texter. Studiematerialet visar på grundläggande skillnader mellan europeisk portugisiska (PE) och brasiliansk portugisiska (PB) och det presenteras realia om Portugal, Brasilien och den Lusofona världen.

Arbetssättet är muntlig interaktion kombinerat med läsförståelse och skriftliga övningar för att utöka din vokabulär. Grammatik integreras i ämnesområdena.

Kursupplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen. Online-träffarna sker i webbverktyget Zoom. Länk och instruktioner till Zoom mailas ut i samband med kursstart. Det du behöver för att kunna delta i denna kurs är en dator eller surfplatta (gärna med kamera) och en internetuppkoppling.

Förkunskapskrav
Du har gått motsvarande 1-2 terminer nybörjarportugisiska eller vill fräscha upp dina tidigare kunskaper. Du kan uttrycka enkla ord och fraser och har viss grammatikkunskap.

Kurslitteratur
Som studiematerial används e-boken ”Vamos Juntos! – Nas ondas da língua portuguesa”, ISBN 9789152761830. Köps av cirkelledaren, kostnad 200 SEK.

Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Lars Skärgren. Utöver att ha arbetat som pedagog är ett av mina intressen att blicka ut över hav och landområden. Det har gjort, att jag förutom universitetsstudier i portugisiska också tillbringar en större del av min tid i Portugal och Brasilien. Men just nu, ser jag framemot att tillsammans med dig som deltagare få leda en cirkel i portugisiska. Bem-vindo!

Kurslokalen
Distans - kursen är online i webbverktyget Zoom.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart till den e-postadress som du angett. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Startdatum:

2024-09-17

Tid:

19:15 - 20:45

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

10298

Plats:

Distans

1 390 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Göteborg