Andlig bokcirkel - Carl Ljung, Mitt liv: Minnen, drömmar, tankar

Information


Andlig Bokcirkel – Carl Jung Mitt liv : minnen, drömmar, tankar

Carl Gustav Jung (1875-1961) var en av de stora kartläggarna av det mänskliga psyket under 1900-talet. Med tiden har hans teorier vunnit större gehör inom mer andliga inriktningar.
I självbiografin, Mitt Liv : minnen, drömmar, tankar, avslöjar Carl Jung material som han i hela sitt liv dolt för världens blickar. Mitt liv, är historien om det omedvetnas självförverkligande. För att få lugn och perspektiv i sitt skrivande, lovade han sig själv att resultatet inte skulle offentliggöras under hans livstid. Han hade lidit nog av oförståelse och av den isolering som man drabbas av när man säger saker som människor inte förstår. Enligt Carl Jung är en bok av honom alltid ödesbestämd, där finns alltid något som han inte kunnat förutse eller i förväg bestämma hur det ska utformas.
Trots att boken kom till för mer än 60 år sedan så är den i allra högsta grad aktuell fortfarande. Den är perfekt läsning för alla som är intresserade av både personlig utveckling men främst av andlig utveckling.

Vi träffas för att samtala om bokens innehåll. Vi delar gärna vad boken ger oss för personliga reflektioner eller insikter. Bokens innehåll fördelas lämpligen på 13-15 veckor med ca 35 sidors läsning till varje tillfälle. Första tillfället presenterar vi oss och går igenom vilka sidor som bör ha lästs till varje tillfälle.

Cirkelledare Pirjo Lindqvist har intresserat sig för andlig utveckling och personlig utveckling i över 30 år. Andlig utveckling och personlig utveckling går hand i hand och är i sin bästa form inte bara utvecklande utan även terapeutiskt läkande och främjar den mentala hälsan.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

MATERIAL
Boken finns att köpa på Adlibris (men kan vara lång leveranstid där), Akademibokhandeln, Bokbörsen samt att låna på Bibliotek.

Kostnadsfritt

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.

VILLKOR
I samband med att du anmäler dig till denna kurs/föreläsning så godkänner du våra anmälningsvillkor och personuppgiftshantering.
LÄS MER HÄR

Startdatum:

2025-01-15

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

15

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

74204

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Västerås , Lysgränd 1, 72130 Västerås

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västmanland