Musik på museet: Duo Klara & Harald

Information

Pianisten Harald Svensson och sångerskan Klara Ahlersten bildade våren 2023 denna duo som på kort tid blivit högst uppskattad och mött ett varmt publikt mottagande på den västsvenska scenen. Inte minst för sitt täta samspel och närmast sublima interpretation av text och musik.

De framför av Harald tonsatta dikter av bl.a. Emily Dickinson, Ebba Lindqvist, Anita Nathorst, Gabriela Mistral, Rainer Maria Rilke och Delmira Augustini, samt sånger av Klara, Kate Bush, Victor Jara m.fl.

Harald Svensson har en karriär som sträcker över 50 år och har sedan början av 70-talet etablerat sig som en av landets ledande improvisatörer på sitt instrument. Han är också en eftertraktad ackompanjatör och har arbetat med såväl körer som trubadurer och spelmän. Hans kompositioner sträcker sig över brett fält; jazz, kör, kammarmusik, sånger m.m. Han har även haft ett långt samarbete med dansaren och koreografen Carmen Olsson och med Gunnar Eriksson och Göteborgs Kammarkör.
Klara Ahlersten känns igen på sin textförmedling och särpräglade inlevelse, och på sin blandning av improvisation och vokala tekniker från folkmusik. I jazz- och improvisationsgruppen Mumriq komponerar hon musik där jazzens rytmer och harmonik utgör basen i kompositionerna, för att sedan kastas ut i en klangvärld inspirerad av alternativ rock och konstmusik. Klara är även medlem i art pop-ensemblen Spomenik och performancegruppen Viva Vocal Ensemble."


Förbokning
Om du inte har förbokat, kan vi inte garantera dig plats, oavsett hur långt du har åkt.
Det går bra att anmäla sig direkt på denna sidan.
Det går även bra att anmäla sig via vår kundtjänst: 010-33 00 900.

Entréavgiften 100 kr betalas i museets entré med Swish. (50 kr för Lödöse museums stödförening.)

Arrangeras i samarbete mellan Lilla Edets kommun, Lödöse Museum (Kulturförvaltningen VGR), Stödföreningen Lödöse museum och Studieförbundet Vuxenskolan.
Tillgänglighet Lödöse Museum: https://www.t-d.se/sv/TD3/Avtal/VGR/Lodose-Museum/

Startdatum:

2024-11-07

Tid:

18:30 - 19:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

98172

Plats:

Lödöse Museum Museivägen 1 46371 Lödöse

100 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst