Att skriva spänning - varannan vecka

Information


Vill du lära dig att skriva spänning?

Har du en idé till en deckare, en spänningsroman eller kanske rent av ett relationsdrama? Under den här kursen får du lära dig grunderna i att skriva spänning, och hur du får till den där riktiga bladvändaren.
Vi lär oss hur konflikter skapar framåtrörelse i berättelsen och hur du som författare får en skjuts i ditt skrivande av att utnyttja dessa konflikter.

Nivå
Du behöver inte ha ett pågående skrivprojekt men du ska ha tid och möjlighet att skriva under kursens gång.

Kursinnehåll
Under sju kvällar (varannan vecka) i höst får du verktygen till att skapa en spännande historia med framåtrörelse och driv.
Kursen varvar längre skrivövningar med kortare, läsning av varandras texter och respons på dessa.
Ämnen vi kommer fördjupa oss i är karaktärsbygge, konflikter, miljö och gestaltning.

Mål
Målet med kursen är att du ska få verktygen till ett romanbygge, att få utmana din fantasi och dig själv med skrivövningar, och att ha roligt!

Kursledare
Lena Berglin är skrivpedagog och författare. Hon debuterade med spänningsromanen Kickoff år 2023 (Bokförlaget Nona). Del två och tre av samma serie släpps under 2024-2025.
Läs mer om Lena här.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna eller använt kortbetalning (som går genom Klarna) som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.


Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.

Startdatum:

2024-09-23

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

7

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

369321

Plats:

SV Stockholm Heleneborgsgatan 7 11731 Stockholm

2 650 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Stockholm