Att skriva skönlitterärt

Information

Detta är en fysisk kurs för dig som vill få mer kunskap om hur man skriver skönlitterära texter. För dig som vill så kommer det även finnas möjlighet att delta från distans.

Kursinnehåll
Ni går tillsammans med cirkelledaren igenom de olika delarna i det skönlitterära skrivandet under fem träffar:

Träff1: Grundläggande dramaturgi & Att skriva en inledning - Ibland kan det svåraste vara att börja - Inspiration och tips för att tackla den tomma sidan!

Träff 2: Grundläggande karaktärsbygge & Att bygga spänning - Alla texter behöver en konflikt - Hur skriver en så att det blir riktigt, riktigt spännande?

Träff 3: Grundläggande miljöbeskrivningar & Att skapa en värld - Att skriva en text som fångar läsaren och förflyttar den in i berättelsen kan vara knepigt, men det finns knep att ta till!

Träff 4: Litterär gestaltning & Läsandet mellan raderna - Vad är för mycket och vad är för lite information att ge till läsaren? Hur fungerar konceptet ”Show, don’t tell”?

Träff 5: Att skriva en avslutning & Att korrigera och redigera - Det kan vara utmanande att knyta ihop alla trådar, och vad ska göras efteråt? När är texten färdigskriven, egentligen?

Förkunskaper
Detta är en grundkurs och inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Annie Olsson. Annie är publicerad i flera antologier, har studerat kreativt skrivande på universitet och är sekreterare för Skrivarnätet Småland. Hon håller även nybörjar- och fortsättningskurser i gitarr.

Bra att veta
Din anmälan är bindande. Du får en faktura och kallelse till kursen 1-2 veckor före kursstart, där finns all praktisk information. Vi kontaktar dig om något ändras.
Kostnad för material ingår ej i avgiften om inget annat anges.
Vi reserverar oss för att ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Vid fullbokad kurs; anmäl gärna reservplats.


Varmt välkommen med din anmälan!

Startdatum:

2024-09-18

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

50856

Plats:

SV Kalmar Polhemsgatan 16 39239 Kalmar

900 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län